Voor 4 personen

1 knolselder, 2 el olijfolie

45 g boter, 45 g bloem

1 l melk, 1 el mosterd

75 g parmezaan

Zeste van 1 citroen

Sap van 1/2 citroen

Peper en zout

Nootmuskaat

400 g gemengde bospaddenstoelen

2 el boter, tijm

6 eitjes, hardgekookt

Voor de afwerking

50 g broodkruim

50 g parmezaan

2 tenen look

4 stukjes boter van ongeveer 1 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en snijd de knol in plakken van 0,5 cm. Bestrijk een bakplaat met olijfolie, schik de plakken erop en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Maak de bechamelsaus door een roux te maken van de boter en de bloem. Laat al roerend even uitbakken tot de roux begint te geuren en lichtbruin kleurt. Voeg de melk beetje per beetje toe terwijl je blijft roeren tot je een mooi gebonden saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de mosterd, kaas en citroensap en -zeste toe. Proef en kruid bij indien nodig.

Bak de boschampignons in boter in verschillende keren. Als je te veel paddenstoelen samen in de pan legt, zullen ze niet mooi aanbakken. Kruid met peper, zout en tijm. Pel de hardgekookte eitjes en snijd ze in schijfjes.

Schik in een ovenschaal een laag knolselder, eitjes en paddenstoelen. Overgiet met de bechamelsaus. Herhaal dit tot je ovenschaal vol is. Eindig steeds met een laag bechamelsaus. Mix in een blender het broodkruim met de look en de kaas tot kruimels. Verdeel dit over de ovenschotel en werk af met een paar stukjes boter. Plaats de schotel in de oven en bak tot de bovenkant mooi bruin is en de saus bubbelt.

Voor de tafelstyling van het recept werd gewerkt met de volgende merken:

  • Blauwe ovenschotel: Merci bij Serax
  • Chocomousse in roze champagne coupes: H&M Home
  • Ovaal schoteltje met kersen en gouden boord: H&M Home
  • Cocgnacglas: Academia bij Van Uytsel
  • Espressso kopje met gouden sterren: H&M Home
  • Groene vaas: Lyngby Porcelaen
  • Onderzetter in olijfhout: Bowls & Dishes
  • Opscheplepel in geborsteld staal: Bea Mombaers bij Serax
  • Verfijnde cognac, Courvoisier XO
Voor 4 personen1 knolselder, 2 el olijfolie45 g boter, 45 g bloem1 l melk, 1 el mosterd75 g parmezaanZeste van 1 citroenSap van 1/2 citroenPeper en zoutNootmuskaat400 g gemengde bospaddenstoelen2 el boter, tijm6 eitjes, hardgekooktVoor de afwerking50 g broodkruim50 g parmezaan2 tenen look4 stukjes boter van ongeveer 1 cmBereidingswijzeVerwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en snijd de knol in plakken van 0,5 cm. Bestrijk een bakplaat met olijfolie, schik de plakken erop en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Maak de bechamelsaus door een roux te maken van de boter en de bloem. Laat al roerend even uitbakken tot de roux begint te geuren en lichtbruin kleurt. Voeg de melk beetje per beetje toe terwijl je blijft roeren tot je een mooi gebonden saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de mosterd, kaas en citroensap en -zeste toe. Proef en kruid bij indien nodig.Bak de boschampignons in boter in verschillende keren. Als je te veel paddenstoelen samen in de pan legt, zullen ze niet mooi aanbakken. Kruid met peper, zout en tijm. Pel de hardgekookte eitjes en snijd ze in schijfjes.Schik in een ovenschaal een laag knolselder, eitjes en paddenstoelen. Overgiet met de bechamelsaus. Herhaal dit tot je ovenschaal vol is. Eindig steeds met een laag bechamelsaus. Mix in een blender het broodkruim met de look en de kaas tot kruimels. Verdeel dit over de ovenschotel en werk af met een paar stukjes boter. Plaats de schotel in de oven en bak tot de bovenkant mooi bruin is en de saus bubbelt.