IJzerkruidijs met banaancrème, carameltuile en frambozenmousse
26-09-2018, 13:25
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:16
IJzerkruidijs
IJzerkruidijs
- 500 gr yoghurt
- 250 gr room
- 250 gr melk
- 180 gr kristalsuiker
- 25 gr vers ijzerkruid
Meng het ijzerkruid met de melk. De rest van de ingrediënten mengen en afdraaien in de ijsmachine.
Banaancrème
- 375 gr witte chocolade
- 50 gr bananenlikeur
- 400gr bananenpuree
- 300 gr half geslagen slagroom
- 12 gr gelatine
Verwarm de bananenlikeur lichtjes. Los de gelatine erin op.
Meng dit onder de gesmolten chocolade en de bananenpuree.
Spatel de slagroom voorzichtig om.
Carameltuile
- 800 gr poedersuiker
- 300 gr melk
- 300 gr geklaarde boter
- 240 gr bloem
Meng alle ingrediënten mengen en roer goed.
Bak af in de oven op 190°C.
Frambozenmousse
- 200 gr suikersiroop
- 400 gr framboospuree
- 10 gr gelatine
Meng alles en giet in het slagroomapparaat. Zet onder druk met drie gasbombes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier