IJslolly’s van zomerbessen
19-07-2016, 17:55
Bijgewerkt op: 16-06-2024, 09:25
Voor 4 ijslolly’s
- 140 g suiker
- sap van 1 limoen
- 200 ml water
- 600 g blauwe en rode bessen, frambozen en bramen
- 5 bolletjes jeneverbes
- 1 eiwit
- enkele muntblaadjes
Bereiding
- Doe suiker, limoensap en 200 ml koud water in een steelpan, breng langzaam aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur, laat afkoelen.
- Doe het fruit in een kookpan met dikke bodem (hou wat bessen apart), voeg wat water toe en breng langzaam aan de kook. Haal van het vuur van zodra het fruit zacht is. Pureer het fruit in een blender en wrijf daarna door een zeef. Zet in de koelkast.
- Meng de afgekoelde bessenpuree met het suikerwater. Plet de jeneverbessen en meng door de puree. Klop het eiwit los en roer voorzichtig door het mengsel.
- Leg enkele bessen in elk vormpje. Giet het mengsel erin, zet de ijslolly’s in het vriesvak. Steek na een half uurtje de stokjes in de vormpjes en laat verder bevriezen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier