Benodigdheden

1 kippenbouillonblokje

Paar sneetjes oud brood

Peper en zout

1 tl rozemarijn

1 venkel

250 g gnocchi (kant-en-klaar)

130 g chorizo

1 teen look

150 g zongedroogde tomaatjes op olie

Bereidingswijze

1. Breng een kookpot met water en het blokje kippenbouillon aan de kook.

2. Hak het brood erg fijn en bak het vervolgens krokant in een scheutje olie van de tomaatjes. Roer voortdurend zodat het niet aanbrandt. Kruid met peper, zout en fijngesneden rozemarijn. Giet uit op een vel keukenrol. Dat is de armeluisparmezaan.

3. Leg de venkel op de zijkant, snijd het 'poepje' eraf en dan doormidden. Snijd in fijne ringen. Houd het venkelgroen opzij. Haal het velletje van de chorizo en snijd in blokjes.

4. Kook de venkel en gnocchi in dezelfde pot gaar in ongeveer 2 minuten en giet af.

5. Zet dezelfde pot terug op het vuur en doe daar een lepeltje olie van de tomaatjes bij. Bak de chorizoblokjes krokant samen met de gnocchi, venkel en look. Voeg iets later de tomaatjes toe.

6. Serveer en bestrooi rijkelijk met armeluisparmezaan en venkelgroen.

Benodigdheden1 kippenbouillonblokje Paar sneetjes oud brood Peper en zout 1 tl rozemarijn 1 venkel 250 g gnocchi (kant-en-klaar) 130 g chorizo 1 teen look 150 g zongedroogde tomaatjes op olie Bereidingswijze1. Breng een kookpot met water en het blokje kippenbouillon aan de kook. 2. Hak het brood erg fijn en bak het vervolgens krokant in een scheutje olie van de tomaatjes. Roer voortdurend zodat het niet aanbrandt. Kruid met peper, zout en fijngesneden rozemarijn. Giet uit op een vel keukenrol. Dat is de armeluisparmezaan. 3. Leg de venkel op de zijkant, snijd het 'poepje' eraf en dan doormidden. Snijd in fijne ringen. Houd het venkelgroen opzij. Haal het velletje van de chorizo en snijd in blokjes. 4. Kook de venkel en gnocchi in dezelfde pot gaar in ongeveer 2 minuten en giet af. 5. Zet dezelfde pot terug op het vuur en doe daar een lepeltje olie van de tomaatjes bij. Bak de chorizoblokjes krokant samen met de gnocchi, venkel en look. Voeg iets later de tomaatjes toe. 6. Serveer en bestrooi rijkelijk met armeluisparmezaan en venkelgroen.