Gevulde fazant met groene kool, Gandaham en hazenrugfilet met een sausje van Julius
Voor 4 personen
- 4 fazantfilets
- 2 sneden Gandaham
- 2 geblancheerde groene koolbladeren
- 1 dl wildfond
- 2 kleine hazenruggen in 2 of 3 stukken verdeeld
- 1/2 dl Juliusbier
- 1 eetl. kandijsuiker
- 1 varkensnet
- peper en zout
Bereiding
- Snij de fazantfilet open zodat je een groter stuk vlees bekomt. Kruid met peper en zout, leg hierop een stuk koolblad, de Gandaham, een stuk hazenrug en rol dit alles op.
- Wikkel de bereiding in het varkensnet, bak dit aan in boter en laat verder garen in een oven van 220°C gedurende een 8-tal minuten.
- Laat de suiker karameliseren en blus met het bier en de wildfond. Serveer de roulade in schuine stukken gesneden met een beursje gevuld met winterse groenten.
Recept: Filip Dewijnants – Restaurant Fildalgo
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier