Geroosterde tomaat met plattekaas, kappers, rode ui en zwarte olijven
Voor 4:
Voor 4:
2 middelgrote rijpe tomaten
peper en zout
1 el gedroogde tijm
olijfolie
8 el plattekaas (bij voorkeur ‘volle’)
1 el kappers
2 el fijngesneden rode ui
2 el fijngesneden zwarte olijven
1 el fijngehakte bieslook
1 el fijngehakte peterselie
1 rode ui, in fijne ringen
verse peterselie
Snij de tomaten in plakken van 1 cm. Leg ze op boterpapier. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm, besprenkel met olijfolie. Zet 15 min. onder een hete grill in de oven.
Meng ondertussen de plattekaas met de kappers, de ui, de olijven, bieslook, peterselie en wat olijfolie, kruid met peper en zout.
Haal de tomatenplakken uit de oven, verdeel er de plattekaas over. Werk af met ringen van rode ui en verse peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier