Voor 4 personen
- 2 peren
- 200 g suiker
- 2 dl water
- 2 dl zoete witte wijn
- 1 vanillestok
- sap van3 citroenen
- fijngehakte citroenzeste
- 100 g boter
- 2 eieren
- 2,5 dl room
- geroosterde sesamzaadjes
- muntblaadjes
Bereiding
- Schil de peren en pocheer ze in een siroop van water, wijn, suiker, citroensap en vanille. Laat afkoelen in de siroop.
- Breng het sap van 2 citroenen, de zeste en de boter aan de kook. Klop de eieren met de suiker op en voeg bij het citroensap. Roer goed en laat afkoelen in koelkast. Klop de room op en spatel door het citroenmengsel.
- Halveer elke peer, hol ze uit en vul met de citroencrème. Versier met sesamzaadjes en munt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier