Gemarineerde rauwe zalm
Zelf een marinade maken is helemaal niet moeilijk. Strijk er de plakjes rauwe zalm mee in en serveer als hapje of voorgerecht. Eet je liever geen rauwe vis, dan kun je ook gerookte zalm gebruiken.
Zelf een marinade maken is helemaal niet moeilijk. Strijk er de plakjes rauwe zalm mee in en serveer als hapje of voorgerecht. Eet je liever geen rauwe vis, dan kun je ook gerookte zalm gebruiken.
Voor 8 personen
- 600 g zalmfilet
- 4 eetlepels olijfolie
- het sap van 1 citroen
- 3 eetlepels suiker
- peper
- zeezout
- 1 bosje verse dille
Bereiding
1. Laat de zalm gedurende 1 uur hard worden in de diepvriezer. Nu kun je hem met een goed mes (of de broodsnijmachine) in 16 dunne plakjes snijden. Alsje liever geen rauwe vis gebruikt, kun je plakjes gerookte zalm nemen.
2. Meng de olijfolie met het citroensap, de suiker, peper, zout en de gehakte dille. Strijk elk plakje zalm aan weerszijden in met dit mengsel. Laat 1 uur marineren. Verwijder de overtollige marinade en schik de plakjes op een serveerschotel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier