Ingrediënten

Voor 8 spiesjes

  • 1 ananas
  • 8 satéprikkers, vooraf in water geweekt
  • 200 g magere Griekse yoghurt
  • rasp van 1 limoen
  • snufje kaneel
  • 2 el honing
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 1 el pistachenoten, gehakt
  • 1 el kokosschilfers

Bereiding

  1. Verhit de grillpan.
  2. Schil de ananas, en snijd vier dikke plakken van de vrucht. Verwijder de harde kern. Snijd de plakken in tweeën. Prik de ananasstukken op de satéprikkers en gril de ananasspiesjes langs beide zijden in de pan, tot er goudbruine strepen verschijnen. Leg ze op een schaal.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de limoenrasp, de kaneel, de honing en de munt. Versier de spiesjes met het yoghurtsausje, de nootjes en de kokosschilfers.

Uit: Het optimale sportgewicht, Stephanie Scheirlynck (Lannoo)

Meer lezen: Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck over gezonde voeding: 'Ik hou niet van zwart-wit denken'