Gefrituurde scampi’s
Voor een mooi effect wikkel je de scampi’s in kadaïfdeeg, een vermicelliachtig deeg dat in de Griekse en Turkse keuken gewoonlijk gebruikt wordt om gebak te bereiden.
Voor 4:
20 scampi’s, gepeld maar met het staartje er nog aan, een snuifje chilipoeder, 2 el citroensap, 2 eiwitten, 150g kadaĆÆfdeeg, frituurolie om te bakken
Bereidingswijze:
Spoel de scampi’s en dep droog. Kruid met chilipoeder en zout. Besprenkel met het citroensap. Klop de eiwitten los en wentel er de scampi’s in. Wikkel de scampi’s in repen kadaĆÆfdeeg. Verhit de frituurolie tot 170Ā°C en frituur de scampi’s in 3 Ć 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.
Tip: kadaĆÆf -of kadaifi -is een vermicelliachtig deeg dat in de Griekse en Turkse keuken gewoonlijk gebruikt wordt om gebak te bereiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier