Voor 4:

100 g mascarpone

4 el mierikswortelsaus

5 el sojasaus

peper

600 g steak van West-Vlaams rood rund (1 groot stuk)

boter

grof zeezout

fijngesneden gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, oregano, platte peterselie)

eventueel brood

Maak eerst de saus. Meng de mascarpone met de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.

Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.

Wentel het vlees in zijn geheel door de verse kruiden en snijd het in plakken. Serveer met de saus en eventueel brood.

Tip: West-Vlaams rood rund heeft een licht en sappig karakter. Heel eenvoudige bereidingen met niet te veel ingrediënten doen het de meeste eer aan.

Voor 4:100 g mascarpone4 el mierikswortelsaus5 el sojasauspeper600 g steak van West-Vlaams rood rund (1 groot stuk)botergrof zeezoutfijngesneden gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, oregano, platte peterselie)eventueel broodMaak eerst de saus. Meng de mascarpone met de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.Wentel het vlees in zijn geheel door de verse kruiden en snijd het in plakken. Serveer met de saus en eventueel brood.Tip: West-Vlaams rood rund heeft een licht en sappig karakter. Heel eenvoudige bereidingen met niet te veel ingrediënten doen het de meeste eer aan.