Gebraden parelhoen met sinaasappel en wintergroenten

parelhoen met sinaasappel
© Getty
Voor vier personen
  • 2 parelhoenen
  • 100 g boter
  • Wintergroenten – groene kool, knolselder, rode kool
  • Truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)
Saus
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl bruin bier
  • 3 g karwijzaad
  • 2 dl kippenbouillon
  • 40 g boter
Bereiding
  1. De parelhoenen kleuren in een pan met boter en 15 minuten braden in een oven van 200¨C.
  2. De wintergroenten afzonderlijk koken en kruiden met peper en zout.
  3. Sinaasappelsap, kippenbouillon en bruin bier in een pan gieten. De gezeefde braadjus toevoegen, aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte. De saus kruiden met peper, zout en karwijzaad en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter.
  4. De parelhoenen versnijden. Het borstvlees en een billetje in het midden van de borden leggen. De wintergroenten rond de parelhoen schikken en de saus met sinaasappel over het vlees gieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content