Friszure mocktail: frambozenshrub

Shrub met frambozen © Getty
Redactie Knack Weekend

Azijn drinken? Ja hoor, een shrub is een ideale basis voor een lekkere mocktail, zoals deze frambozenshrub.

Een shrub is een mix tussen azijn en fruitsiroop. Je kunt er heerlijke mocktails mee maken, die minder saai zijn dan de zoete supermarktversies.

Ingrediënten
  • 200 gram suiker (witte kristalsuiker of een andere suiker naar jouw smaak)
  • 200 gram water
  • 700 gram frambozen (in de winter kan je kiezen voor diepgevroren frambozen, maar een shrub kan ook perfect met ander fruit gemaakt worden)
  • Ongeveer 200 milliliter azijn (hoeveelheid afstemmen op basis van smaak & kies voor een lekkere, drinkbare azijn, zoals appelciderazijn)
  • Gember (als je het pittiger wil)
Bereiding
  1. Begin met het maken van een siroop: doe het water, de suiker en de frambozen in een pot en laat 15 minuten pruttelen op het vuur.
  2. Laat je siroop wat afkoelen en giet het geheel door een zeef om de pitjes eruit te zeven.
  3. Giet over in een weckpot en voeg azijn en stukjes gember toe naar smaak.
  4. Zet in de koelkast en laat enkele dagen staan. Doe de pot af en toe open, zodat hij niet ontploft.
  5. Proef na enkele dagen van de shrub: is de mocktail straf genoeg? Leng dan aan met fris water, spuitwater of tonic en versier met muntblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content