Focaccia met kerstomaten

© Getty
Voor 2 focaccia’s (± 30 cm)
  • 500 g bloem
  • 15 g zout
  • 10 g bakkersgist
  • 3 dl lauwwarm water (± 30°C)
  • 6 à 8 el olijfolie extra vierge
  • 4 à 5 el verse oreganoblaadjes
  • 300 g kerstomaten
  • zeezout
  • een handvol rucola
Bereiding
  1. Doe de bloem in een grote kom en strooi het zout op de rand. Los de gist met behulp van een spatel op in het water en doe bij de bloem, samen met 3 eetlepels olijfolie. Kneed tot een homogeen deeg.
  2. Bestrooi het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg gedurende 8 à 10 minuten tot het goed elastisch is. Laat een half uur tot 1 uur rusten onder een keukenhanddoek. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en bekleed er een bakplaat met platte rand mee. Laat 10 minuten rijzen.
  3. Hak de oregano fijn en strooi over het deeg. Verdeel er de rest van de olijfolie over, eventueel met behulp van een borsteltje. Snijd de kerstomaten bijna middendoor, duw ze open en schik ze op het deeg. Kruid met zeezout.
  4. Bak de focaccia 15 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C, met de grill op de laagste stand, tot het deeg stevig en goudbruin gekleurd is. Serveer de focaccia met verse kerstomaten en eventueel met rucola erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content