Fazant met linguini en champignon-graanmosterdsaus

Een heel eenvoudig maar feestelijk gerecht. Serveer de linguini met de boschampignons en geef er de gesneden fazantenfilet met champignon-mosterdaus bij.

Een heel eenvoudig maar feestelijk gerecht. Serveer de linguini met de boschampignons en geef er de gesneden fazantenfilet met champignon-mosterdaus bij.

Ingrediënten (voor 10 personen)

  • 10 pastanestjes verse linguini
  • 10 fazantfilets
  • 50 g geklaarde boter met salie
  • 1 kg verse boschampignons (trompet de la mort, cantharelen, pieds de mouton,…)

Voor de champignong-graanmosterdsaus:

  • 50 g boter
  • 1 grote sjalot, fijngesnipperd
  • 500 g champignons de Paris in kwartjes
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 200 g mosterd met graantjes (bijv. Camp’s)
  • verse rozemarijn, gehakt

Bereiding

1. Kook de verse linguini in ruim, lichtgezouten water.

2. Kleur de fazantfilets aan in de geklaarde boter en gaar verder, afgedekt onder alufolie, in een voorverwarmde oven van 160 °C gedurende een 8-tal minuten.

3. Stoof in dezelfde pan de geborstelde boschampignons aan.

4. Maak de saus: stoof de sjalot glazig aan met de champignons. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat een 4-tal minuten zacht inkoken. Mix en passeer door een fijne zeef en werk af met de graanmosterd en de gehakte rozemarijn.

Presentatie

1. Presenteer de linguini met de boschampignons. Schik daarbij de versgesneden fazantfilet en werk af met de champignon-graanmosterdsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content