Benodigdheden

300 g kippenbout zonder been

250 ml Griekse yoghurt

1 tl oregano

1 tl paprikapoeder

1 tl nootmuskaat

1,5 tl komijn

1 tl lookpoeder

1 tl chilipoeder

1 tl kaneel

1 tl zout

1 tl witte peper

3 tl bruine suiker

1 teen look

5 el mayonaise

Paar takjes peterselie

OE ijsbergsla

1 ui

1 rode kool

1 tomaat

1 wortel

2 grote wraps (30 cm diameter)

Bereidingswijze

1. Leg de kippendijen in een kom met daarin de yoghurt, kruiden en suiker. Masseer de kip even en zet afgedekt opzij. Laat bij voorkeur een nacht marineren.

2. Pers de look fijn in de mayonaise en voeg fijngesneden peterselie toe.

3. Snijd de ijsbergsla, ui en rode kool fijn. Hoe fijner hoe beter. Verwijder de pitjes van de tomaat en snijd in reepjes. Rasp de wortel.

4. Haal de kip uit de marinade en dep een klein beetje af. Er mag gerust nog wat marinade aan zitten.

5. Zet een grillpan op het vuur en laat die erg heet worden. Bak de kip krokant en laat even rusten. Snijd de kip vervolgens in heel fijne reepjes.

6. Verwarm de wraps 30 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Beleg ongeveer 5 centimeter boven de onderkant. Neem de onderkant en vouw over de vulling. Vouw de zijkanten dicht en rol verder. Rol op in zilverpapier om het gemakkelijk op te kunnen eten.

Benodigdheden300 g kippenbout zonder been 250 ml Griekse yoghurt 1 tl oregano 1 tl paprikapoeder 1 tl nootmuskaat 1,5 tl komijn 1 tl lookpoeder 1 tl chilipoeder 1 tl kaneel 1 tl zout 1 tl witte peper 3 tl bruine suiker 1 teen look 5 el mayonaise Paar takjes peterselie OE ijsbergsla 1 ui1 rode kool 1 tomaat 1 wortel 2 grote wraps (30 cm diameter) Bereidingswijze1. Leg de kippendijen in een kom met daarin de yoghurt, kruiden en suiker. Masseer de kip even en zet afgedekt opzij. Laat bij voorkeur een nacht marineren. 2. Pers de look fijn in de mayonaise en voeg fijngesneden peterselie toe. 3. Snijd de ijsbergsla, ui en rode kool fijn. Hoe fijner hoe beter. Verwijder de pitjes van de tomaat en snijd in reepjes. Rasp de wortel. 4. Haal de kip uit de marinade en dep een klein beetje af. Er mag gerust nog wat marinade aan zitten. 5. Zet een grillpan op het vuur en laat die erg heet worden. Bak de kip krokant en laat even rusten. Snijd de kip vervolgens in heel fijne reepjes. 6. Verwarm de wraps 30 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Beleg ongeveer 5 centimeter boven de onderkant. Neem de onderkant en vouw over de vulling. Vouw de zijkanten dicht en rol verder. Rol op in zilverpapier om het gemakkelijk op te kunnen eten.