Dulsecocktail
Een recept uit het kookboek ‘Proef de zee’ van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering. Een heerlijk fris drankje voor een zomerse dag. Past goed bij een verse oester!
Een recept uit het kookboek ‘Proef de zee’ van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering. Een heerlijk fris drankje voor een zomerse dag. Past goed bij een verse oester!
Benodigdheden
- 40 ml jenever
- 1 tl dulsevlokken
- 10 ml cointreau
- 10 ml zoete vermout
- 1 scheut limoensap
- Tonic
- Sinaasappelschil
Bereidingswijze
Meet de jenever af, meng in een apart glas met de dulse en laat 10 minuten wellen. Schenk vervolgens de jenever door een vergiet in een ander glaasje over.
Voor de cocktail zelf pak je een groot (koud) glas. Vul dit met de geïnfuseerde jenever, de cointreau, de vermout en de limoen. Doe er blokjes ijs bij en roer tot alles koud is. Top af met koude tonic en garneer met sinaasappelschil.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier