Couscoussalade met rauwe zeekraal en courgette en romige karnemelkdressing

d03d3260875ddc27eec8fa62ec15a643

Couscous en karnemelk is een match made in heaven… ook in deze salade!

Voor 4 personen
  • 350 g couscous (volkoren of meergranen)
  • milde olijfolie
  • peper en zout
  • 2 zoete witte uien
  • 150 g verse bramen
  • 200 ml boerenkarnemelk
  • 1 stevige lichtgroene courgette
  • 100 g verse zeekraal
  • 1/3 bosje munt
  • handje gedroogde moerbeien
Bereiding
  1. Doe de couscous in een grote schaal of kom, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met 1/2 theelepel zout. Wrijf en masseer de couscous, zodat elke korrel licht glimt van de olie. Besprenkel met wat lauwwarm water (ca. 100 milliliter) en laat de couscous een paar minuten staan totdat het water volledig opgenomen is. Wrijf de couscous een beetje los tussen je handen (niet pletten), schep in het bovenste deel van een couscouspan en stoom de couscous ongeveer 15 minuten. Schep de eenmaal gestoomde couscous terug in de grote schaal, herhaal alle stappen en stoom voor een tweede keer op dezelfde manier. Schep de tweemaal gestoomde couscous terug in de grote schaal, voeg naar smaak wat olijfolie en eventueel wat extra zout toe en stoom voor de derde en laatste keer nog 10 tot 15 minuten totdat elke korrel los, zacht en fluffy is. Laat afkoelen.
  2. Pel en snijd ondertussen de uien in ringen. Gebruik de stukjes ui die je niet meer in ringen kunt snijden in de dressing. Wrijf de uiringen met wat zout in en laat zacht worden in een schaaltje.
  3. Pureer een dressing van 3 of 4 bramen, de restjes witte ui, de karnemelk en naar smaak een scheutje olijfolie.
  4. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Was en droog de zeekraal. Ris de blaadjes van de takjes munt, scheur de grote blaadjes wat kleiner.
  5. Meng de couscous met de zeekraal, courgette, de helft van de bramen en blaadjes munt. Breng op smaak met wat olijfolie en wat peper (zout is niet nodig, de zeekraal is al zout). Verdeel de salade over een grote schaal of kleine kommetjes, bestrooi met de rest van de bramen, de moerbeien en verdeel de uiringen erover. Geef de dressing er apart bij.
Uit: Henna Hanina – Culinaire roadtrip door Marokko, Nadia Zerouali (Nijgh & Van Ditmar, 19,99 euro)© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content