Coeur de Boeuf gevuld met aubergine en mozzarella
14-06-2011, 08:49
Bijgewerkt op: 20-07-2024, 19:12
Voor 8 personen
- 8 mooie tomaten Coeur de Boeuf
- 300 g buffelmozzarella
Vulling
- 1 grote paarse aubergine
- 2 geplette knoflookteentjes
- 4-5 dl tomatencoulis
- peper, zout
- 1 soeplepel garam masala
- 5 cl extravierge olijfolie
Bereiding
- Snij de aubergine in schijven van 7-8 mm dik en snij die schijven in even dikke frietjes. Verwarm in een grote pan de olie met de knoflookteentjes. Verwijder de knoflook en bak op een hoog vuur de auberginestaafjes. Draai ze geregeld. Bestrooi ze met peper, zout en garam masala.
- Voeg er, zodra ze gaar zijn, de tomatencoulis bij en laat 10-15 min. Stoven. Deze bereiding kan meteen worden gebruikt of bewaard worden voor later.
- Snij een hoedje van de tomaten. Haal met een koffielepeltje voorzichtig het hart eruit. Zet de zaadjes opzij voor een ander recept (focaccia met tomatenpitten). Vul de uitgeholde tomaten met het auberginemengsel. Leg er een schijfje mozzarella op en zet de Coeur de Boeuf 3 à 4 minuten onder de gril. Dien meteen op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier