Chipotle-maïs met pompoen, zwarte bonen en feta
08-11-2018, 12:35
Bijgewerkt op: 07-11-2023, 18:12
Dit gerecht – met zijn felle kleuren en verschillende texturen – is een feestje op je bord: krokante zwarte bonen, zachte feta, pittige pompoen en in de oven gebakken maiskolven. Dien de chipotle-maïs op als onderdeel van een Mexicaans buffet of geef het zo, met wat korianderrijst erbij.
Ingrediënten
- 750 g flespompoen, in plakjes van 1 cm
- 4 maiskolven
- 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 theelepel chipotlechilivlokken
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1 limoen
- 200 g feta, verkruimeld
- 25 g verse koriander, fijngesneden
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
Serveer met
- 4 volle eetlepels zure room
- korianderrijst
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schep de pompoen, mais en zwarte bonen in een braadslede om met de specerijen, het zout en de olijfolie. Zet het geheel 45 minuten in de oven.
- Knijp de limoen erboven uit en bestrooi alles met de feta, koriander en lenteuitjes. Dien op met de zure room en rijst.
Uit: De groene bakplaat, Rukmini Iyer (Becht)
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier