Calpis: een bruisend Japans drankje op basis van yoghurt

Calpis: een bruisend Japans drankje op basis van yoghurt

Calpis is een populair Japans drankje. Het is een bruisende limonade op basis van yoghurt. Hoe vies dat ook klinkt, zo verfrissend en lekker is het eens je het glas aan de lippen zet. Maak zelf een yoghurtsiroop die je weken in de koelkast kunt bewaren en leng aan met spuitwater op het moment dat de hittegolf toeslaat.

1 fles limonadesiroop
  • 250 g yoghurt
  • 200 g suiker
  • 70 ml citroensap
  • een paar druppels vanille-essence
  • spuitwater
Bereiding
  1. Maak de yoghurtsiroop door de yoghurt samen met de suiker te verwarmen au bain-marie. Blijf roeren met een garde tot de suiker volledig opgelost is en de yoghurt ongeveer 70 °C is. Laat afkoelen.
  2. Eens afgekoeld, voeg je het citroensap en de essence toe. Bottel in een fles en bewaar in de koelkast.
  3. Om een frisse limonade te maken, gebruik je een deel yoghurtsiroop en vier delen spuitwater. Werk de calpis af met een schijfje citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content