Cake met honing en olijfolie

Cake met honing en olijfolie
© iStock

Bak snel en gemakkelijk deze cake met honing en olijfolie, het perfecte gebak dat je als dessert of tussendoortje tevoorschijn kunt halen.

Nodig
  • 1 theekop olijfolie (extra vierge of vierge)
  • 1 theekop honing
  • 6 eieren
  • 180 g griessuiker
  • 250 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • enkele druppels rode port
  • boter
  • ronde bakvorm van 22 cm
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200 °C. Meng de olie met de honing en verwarm tot tegen het kookpunt. Laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is. Smeer de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop de suiker samen met de eieren. Voeg de port en kaneel toe. Zeef de bloem en voeg ze toe.
  2. Meng tenslotte de olie-met-honing onder het deeg. Giet het deeg in de taartvorm en bak gedurende 35 minuten in de oven. Verminder de oventemperatuur lichtjes halverwege de baktijd. Laat de cake met honing afkoelen voor het serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content