Burgers van rode biet
23-03-2016, 14:47
Bijgewerkt op: 24-02-2024, 16:49
Ook rode biet kun je perfect verwerken in vegan burgers. Het bewijs: dit recept.
Voor 4 personen
- 450 g gekookte rode bieten
- 175 g havermoutvlokken
- 4 el lijnzaad
- 4 el sesamzaad
- 4 el maanzaad
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el komijnzaad
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 el marjolein
- 1 el tijm
- 1 el gerookte paprika
- 1 el mosterd van Dijon
- 8 broodjes
Bereiding
- Maak het deeg best een dag op voorhand, of laat het in ieder geval 2 à 3 uur rusten in de koelkast.
- Verwerk de rode bieten tot puree. Meng grondig met de andere ingrediënten. Zet apart.
- Maak er de volgende dag schijven van. Bak ze in een pan op een laag tot matig vuur. Tip: Overgiet de burgers van rode biet met ahornsiroop voor een gekaramelliseerd effect.
- Serveer met een slaatje van rucola, postelein… en wat rodevruchtenvinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier