Bloemenballetjes met witte chocolade
Voor 4:
Voor 4:
300 g witte chocolade
40 g kokosolie
3 el vloeibare room
20 g gedroogde cranberrybessen
2 + 2 el bloemsuiker
1 el gedroogde rozenblaadjes
1 el gedroogde hibiscus
Hak de chocolade in zeer fijne stukjes, doe in een mengkom, voeg kokosolie en room toe, kneed voorzichtig door elkaar. Doe een deel van het chocolademengsel in een andere kom, meng met de gehakte cranberry’s. Zet de twee kommen in de koelkast, laat de mengsels minstens een uur opstijven. Neem uit de koelkast en schep met een koffielepel porties van ca. 10 g en rol balletjes.
Mix in twee aparte kommen gedroogde rozenblaadjes en gedroogd hibiscusblad telkens met 2 el bloemsuiker. Hoe meer blad je toevoegt, hoe intenser de kleur. Rol de balletjes door deze bloemsuikers.
TIP:
Je kunt nog een apart mengsel maken van witte chocolade met een druppeltje rozenessence. Deze balletjes werk je af met rozenpoedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier