Ingrediënten:

1 kg garnaalkoppen

500 g wortelen

1 ui

2 stengels witte selderij

1 teentje knoflook

50 g boter

2 el tomatenpuree

1 dl Belgische vermouth (bijvoorbeeld Dolin Vermouth)

2 l water

peper en zout

1 sinaasappel

125 g ongepelde Noordzeegarnalen

enkele lente-uitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de garnaalkoppen gedurende 10 min. Kuis de groenten en snij in kleine stukken. Plet de knoflook. Zet aan in boter samen met de geroosterde garnaalkoppen. Stoof alles tot de ui glazig wordt. Voeg hierbij de tomatenpuree en roer goed om. Laat even bakken om de bliksmaak van de puree te verwijderen. Voeg hierbij de vermouth en laat even sudderen. Bevochtig met water en kruid met peper en zout.

Snij de sinaasappel in twee en voeg toe. Laat 30 min. sudderen onder gesloten deksel. Steek door een fijne zeef en kruid eventueel bij met peper en zout. Pel de garnalen en snipper de lente-ui. Serveer.

Ingrediënten:1 kg garnaalkoppen500 g wortelen1 ui2 stengels witte selderij1 teentje knoflook50 g boter2 el tomatenpuree1 dl Belgische vermouth (bijvoorbeeld Dolin Vermouth)2 l waterpeper en zout1 sinaasappel125 g ongepelde Noordzeegarnalenenkele lente-uitjesBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de garnaalkoppen gedurende 10 min. Kuis de groenten en snij in kleine stukken. Plet de knoflook. Zet aan in boter samen met de geroosterde garnaalkoppen. Stoof alles tot de ui glazig wordt. Voeg hierbij de tomatenpuree en roer goed om. Laat even bakken om de bliksmaak van de puree te verwijderen. Voeg hierbij de vermouth en laat even sudderen. Bevochtig met water en kruid met peper en zout.Snij de sinaasappel in twee en voeg toe. Laat 30 min. sudderen onder gesloten deksel. Steek door een fijne zeef en kruid eventueel bij met peper en zout. Pel de garnalen en snipper de lente-ui. Serveer.