Artisjokken met gepocheerde oesters en champagnesaus
08-12-2015, 15:45
Bijgewerkt op: 01-05-2024, 18:53
Voor 4 personen
- 2 el wittewijnazijn
- 4 artisjokbodems
- 2 el boter
- 1 el bloem
- 2 dl champagne
- 1,5 dl room
- 200 g jonge spinazieblaadjes
- 1 sjalot, 8 oesters
- 2 el gesnipperde bieslook
Bereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met 1 theelepel zout en de wittewijnazijn. Kook er de artisjokbodems in 15 minuten in gaar.
- Smelt 1 eetlepel boter in een pan en meng er de bloem door; roer tot een schuimig mengsel. Blus met de helft van de champagne en alle room. Laat 5 minuten inkoken.
- Was de spinazie en zwier droog. Pel en snipper de sjalot. Fruit de gesnipperde sjalot in de rest van de boter, voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout. Laat de spinazie slinken.
- Maak de oesters open en laat ze 1 à 2 minuten opwarmen in de champagnesaus op matig vuur. Voeg de rest van de champagne toe.
- Laat de artisjokbodems uitlekken en schik op borden. Verdeel er de gestoofde spinazie over.
- Meng de gesnipperde bieslook door de champagnesaus en kruid naar smaak.
- Schik de oesters op de spinazie en werk af met de champagnesaus. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier