Appels uit de oven met peperkoek en chocoladeglazuur
13-12-2016, 15:35
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:53
Een gevulde appel met noten, rozijnen en peperkoek overgoten met chocoladeglazuur, je zou voor minder een fortuin betalen.
Een gevulde appel met noten, rozijnen en peperkoek overgoten met chocoladeglazuur, je zou voor minder een fortuin betalen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- boter voor de schaal
- 4 zure appels
- 1 tl citroensap
- 80 g walnoten, gehakt
- 2 el rozijnen
- 2 cl rum
- 2 el room
- 1 tl bruine suiker
- 50 g peperkoek zonder glazuur
- 1 eiwit
- 2 el poedersuiker
- 1 snuifje gemalen kaneel
Voor het chocoladeglazuur
- 150 g pure chocolade
- 2 el room
Bereiding
- Verwarm een heteluchtoven voor op 180 °C.
- Vet een vuurvaste schaal in met boter.
- Was de appels, droog af en snijd er een hoedje af. Hol de appels uit en besprenkel met het citroensap.
- Meng de gehakte walnoten met de rozijnen, de rum, de room en de bruine suiker. Vul er de appels mee op en schik in de beboterde schaal.
- Mix de peperkoek fijn in een keukenrobot. Klop het eiwit stijf met de poedersuiker en de kaneel. Meng met de peperkoekkruimels. Verdeel over de appels en leg er de hoedjes weer op.
- Bak de gevulde appels 30 minuten in de oven.
- Bereid het chocoladeglazuur. Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie met de room.
- Schik de gevulde appels op borden en lepel er de gesmolten chocolade over. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier