Aardpeersoep met truffelolie, gefrituurde salie en aardpeerchips

© Getty

Voor 4 personen

  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 500 g aardpeer
  • 5 dl lichte groentebouillon of water
  • mespunt suiker
  • 5 dl melk
  • enkele druppels truffelolie
  • zout en witte peper
Aardpeerchips
  • 1 grote aardpeer
  • 1 salieblaadjes
  • frituurolie

Bereiding

  1. Maak eerst de chips: verhit de olie tot een stukje brood in 30 seconden goudbruin kleurt. Snijd de aardpeer in flinterdunne plakjes en frituur deze in olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten in de boter. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden aardpeer toe en laat ze 15 minuten stoven. Voeg de bouillon of het water toe en kruid met zout, witte peper en suiker. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardpeer gaar is.
  3. Pureer de soep met de melk en breng weer aan de kook. Frituur de salieblaadjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de aardpeersoep over vier borden en versier met de salieblaadjes en aardpeerchips. Werk af met enkele druppels truffelolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content