Aardappelkoekjes met gerookte zalm
28-11-2017, 17:08
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:42
Bestrijk een aardappelkoekje met fris bereide plattekaas en dresseer er stukjes gerookte zalm op. Verrassend lekker.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g bloemige aardappelen
- 1 el bloem
- 1 eierdooier
- 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat
- koolzaadolie
- 200 g plattekaas
- 4 cl room
- 250 g gerookte zalm in sneetjes
- waterkers voor de afwerking
Bereiding
- Schil en rasp de aardappelen, knijp er het vocht uit. Meng met de bloem en de eierdooier. Kruid met de nootmuskaat en zout. Vorm er koekjes van 10 cm diameter van.
- Verhit de koolzaadolie in een braadpan en bak de aardappelkoekjes goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de plattekaas en de room door elkaar. Kruid met peper en zout. Lepel op de aardappelkoekjes en schik er de gerookte zalm op. Werk af met waterkers, kruid met een draai van de pepermolen en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier