Zin om je gasten met lekkere cocktails te bekoren, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Laat de mixologist in je los met deze eenvoudige, maar daarom niet saaie cocktails.
The Macallan, Schotse distilleerderij, brengt ‘A Night On Earth In Scotland’ uit, de eerste editie in een jaarlijkse reeks limited edition geschenken. Deze single malt whisky smaakt heerlijk in ‘The Clootie’, een cocktail op basis van steranijs en kaneel. Sommige ingrediënten zul je niet makkelijk vinden, maar ook zonder is deze cocktail een smaakbom. Proost!
Ingrediënten
20 ml kaneel, jeneverbes en steranijs siroop
Een paar scheutjes appelsien bitters
50 ml The Macallan Lumina
Eventueel ook: een paar scheutjes Angostura bitters en gedroogde pruimenschijfjes
Bereiding:
Voeg toe aan een mengglas: 20 ml kaneel-, jeneverbes- en steranijssiroop, alsook de paar scheutjes appelsien bitters (en Angostura bitters)
Voeg er 50 ml The Macallan Lumina aan toe
Vul het glas met ijs en roer gedurende 20 seconden
Filter in een glas over het ijs en garneer met een schijfje gedroogde pruim.
Codorníu een Spaanse familiebedrijf die 15 wijnmakerijen, verspreid over Spanje, Argentinië en Californië, evenals 3.000 hectare eigen wijngaarden in bezitting heeft. Als pionier introduceerde Codorníu 150 jaar geleden als eerste cava. Naar aanloop van deze 150ste verjaardag, van zowel Codorníu als cava als categorie, bracht het wijnhuis een limited edition fles uit. Perfecte timing, nu het eindejaar pal voor de deur staat. De cava kun je als basis gebruiken in een Spanish 75.
Ingrediënten
1/2 shot citroensap
1 lepel poedersuiker
Anderhalf shot dry gin
2 shots Codorniu cava
Bereiding
Roer de poedersuiker met het citroensap tot de suiker is opgelost.
The Macallan, Schotse distilleerderij, brengt ‘A Night On Earth In Scotland’ uit, de eerste editie in een jaarlijkse reeks limited edition geschenken. Deze single malt whisky smaakt heerlijk in ‘The Clootie’, een cocktail op basis van steranijs en kaneel. Sommige ingrediënten zul je niet makkelijk vinden, maar ook zonder is deze cocktail een smaakbom. Proost!
Ingrediënten
20 ml kaneel, jeneverbes en steranijs siroop
Een paar scheutjes appelsien bitters
50 ml The Macallan Lumina
Eventueel ook: een paar scheutjes Angostura bitters en gedroogde pruimenschijfjes
Bereiding:
Voeg toe aan een mengglas: 20 ml kaneel-, jeneverbes- en steranijssiroop, alsook de paar scheutjes appelsien bitters (en Angostura bitters)
Voeg er 50 ml The Macallan Lumina aan toe
Vul het glas met ijs en roer gedurende 20 seconden
Filter in een glas over het ijs en garneer met een schijfje gedroogde pruim.
Bottega presenteert zijn Gold Prosecco Doc Spumante Brut, een wijn op basis van handgeplukte Glera druiven, die op hun beurt geteeld zijn in het heuvelachtige gebied van de Italiaanse provincie Treviso. Dit drankje kun je zowel puur drinken als in een cocktail, de Golden Spritz.
Ingrediënten
75 ml Bottega Gold Prosecco DOC
50 ml Bottega Vermouth Bianco
65 ml bruiswater
Een half schijfje sinaasappel
Ijsblokjes
Bereiding
Vul een groot wijnglas met lange steel met ijsblokjes.
Giet er de Bottega Gold Prosecco DOC, Bottega Vermouth Bianco en spuitwater bij en roer goed.
Garneer met een half schijfje sinaasappel. Et voilà!
Codorníu een Spaanse familiebedrijf die 15 wijnmakerijen, verspreid over Spanje, Argentinië en Californië, evenals 3.000 hectare eigen wijngaarden in bezitting heeft. Als pionier introduceerde Codorníu 150 jaar geleden als eerste cava. Naar aanloop van deze 150ste verjaardag, van zowel Codorníu als cava als categorie, bracht het wijnhuis een limited edition fles uit. Perfecte timing, nu het eindejaar pal voor de deur staat. De cava kun je als basis gebruiken in een Spanish 75.
Ingrediënten
1/2 shot citroensap
1 lepel poedersuiker
Anderhalf shot dry gin
2 shots Codorniu cava
Bereiding
Roer de poedersuiker met het citroensap tot de suiker is opgelost.
The Macallan, Schotse distilleerderij, brengt ‘A Night On Earth In Scotland’ uit, de eerste editie in een jaarlijkse reeks limited edition geschenken. Deze single malt whisky smaakt heerlijk in ‘The Clootie’, een cocktail op basis van steranijs en kaneel. Sommige ingrediënten zul je niet makkelijk vinden, maar ook zonder is deze cocktail een smaakbom. Proost!
Ingrediënten
20 ml kaneel, jeneverbes en steranijs siroop
Een paar scheutjes appelsien bitters
50 ml The Macallan Lumina
Eventueel ook: een paar scheutjes Angostura bitters en gedroogde pruimenschijfjes
Bereiding:
Voeg toe aan een mengglas: 20 ml kaneel-, jeneverbes- en steranijssiroop, alsook de paar scheutjes appelsien bitters (en Angostura bitters)
Voeg er 50 ml The Macallan Lumina aan toe
Vul het glas met ijs en roer gedurende 20 seconden
Filter in een glas over het ijs en garneer met een schijfje gedroogde pruim.
‘Wist je dat moderne wodka in het algemeen niet met aardappelen, maar met graan wordt gemaakt? ’t Is een algemene misvatting’, vertelt Mathieu Van den Briel. Samen met stoker Cedric Heysmans baat hij Dada Chapel uit, een stokerij in het hartje van Gent. De ‘Potato Vodka’ – een vodka op basis van aardappelen – is een van hun producten. In verschillende steden wordt het drankje geserveerd in een ontzettend makkelijke, maar heerlijke cocktail: la Purée.
Bottega presenteert zijn Gold Prosecco Doc Spumante Brut, een wijn op basis van handgeplukte Glera druiven, die op hun beurt geteeld zijn in het heuvelachtige gebied van de Italiaanse provincie Treviso. Dit drankje kun je zowel puur drinken als in een cocktail, de Golden Spritz.
Ingrediënten
75 ml Bottega Gold Prosecco DOC
50 ml Bottega Vermouth Bianco
65 ml bruiswater
Een half schijfje sinaasappel
Ijsblokjes
Bereiding
Vul een groot wijnglas met lange steel met ijsblokjes.
Giet er de Bottega Gold Prosecco DOC, Bottega Vermouth Bianco en spuitwater bij en roer goed.
Garneer met een half schijfje sinaasappel. Et voilà!
Codorníu een Spaanse familiebedrijf die 15 wijnmakerijen, verspreid over Spanje, Argentinië en Californië, evenals 3.000 hectare eigen wijngaarden in bezitting heeft. Als pionier introduceerde Codorníu 150 jaar geleden als eerste cava. Naar aanloop van deze 150ste verjaardag, van zowel Codorníu als cava als categorie, bracht het wijnhuis een limited edition fles uit. Perfecte timing, nu het eindejaar pal voor de deur staat. De cava kun je als basis gebruiken in een Spanish 75.
Ingrediënten
1/2 shot citroensap
1 lepel poedersuiker
Anderhalf shot dry gin
2 shots Codorniu cava
Bereiding
Roer de poedersuiker met het citroensap tot de suiker is opgelost.
The Macallan, Schotse distilleerderij, brengt ‘A Night On Earth In Scotland’ uit, de eerste editie in een jaarlijkse reeks limited edition geschenken. Deze single malt whisky smaakt heerlijk in ‘The Clootie’, een cocktail op basis van steranijs en kaneel. Sommige ingrediënten zul je niet makkelijk vinden, maar ook zonder is deze cocktail een smaakbom. Proost!
Ingrediënten
20 ml kaneel, jeneverbes en steranijs siroop
Een paar scheutjes appelsien bitters
50 ml The Macallan Lumina
Eventueel ook: een paar scheutjes Angostura bitters en gedroogde pruimenschijfjes
Bereiding:
Voeg toe aan een mengglas: 20 ml kaneel-, jeneverbes- en steranijssiroop, alsook de paar scheutjes appelsien bitters (en Angostura bitters)
Voeg er 50 ml The Macallan Lumina aan toe
Vul het glas met ijs en roer gedurende 20 seconden
Filter in een glas over het ijs en garneer met een schijfje gedroogde pruim.
Potato Vodka met nootmuskaat
Martini Spritzante
Een makkelijker recept dan Martini Spitzante zul je niet snel vinden. Het is namelijk een ready-made bruisende cocktail. Het drankje – dat ontwikkeld is in samenwerking met Sergio Herma – heeft de frisse smaken van pompelmoes, basilicum en een vleugje vanille. Goed gebalanceerd dus met een subtiele bittere toets. Zo bereid je het drankje voor:
Ingrediënten
Martini Spritzante
Ijsblokjes
Een partje grapefruit
Een blaadje basilicum
Bereiding
Schenk Martini Spritzante uit in een wijnglas.
Vul het glas volledig met ijs, schenk de gekoelde Spritzante in en garneer met een partje grapefruit en een blaadje basilicum.
Deze cocktail kun je proeven in Restaurant Le Pristine in Antwerpen. De fles is ook in een gelimiteerde oplage te koop bij Delhaize voor 12,99 € per fles.
‘Wist je dat moderne wodka in het algemeen niet met aardappelen, maar met graan wordt gemaakt? ’t Is een algemene misvatting’, vertelt Mathieu Van den Briel. Samen met stoker Cedric Heysmans baat hij Dada Chapel uit, een stokerij in het hartje van Gent. De ‘Potato Vodka’ – een vodka op basis van aardappelen – is een van hun producten. In verschillende steden wordt het drankje geserveerd in een ontzettend makkelijke, maar heerlijke cocktail: la Purée.
Martini Spritzante
Ingredienten
3 cl Potato Vodka
Nootmuskaat
Bereiding
Neem een shotglaasje en vul er 3 cl Potato Vodka in.
Bottega presenteert zijn Gold Prosecco Doc Spumante Brut, een wijn op basis van handgeplukte Glera druiven, die op hun beurt geteeld zijn in het heuvelachtige gebied van de Italiaanse provincie Treviso. Dit drankje kun je zowel puur drinken als in een cocktail, de Golden Spritz.
Ingrediënten
75 ml Bottega Gold Prosecco DOC
50 ml Bottega Vermouth Bianco
65 ml bruiswater
Een half schijfje sinaasappel
Ijsblokjes
Bereiding
Vul een groot wijnglas met lange steel met ijsblokjes.
Giet er de Bottega Gold Prosecco DOC, Bottega Vermouth Bianco en spuitwater bij en roer goed.
Garneer met een half schijfje sinaasappel. Et voilà!
Codorníu een Spaanse familiebedrijf die 15 wijnmakerijen, verspreid over Spanje, Argentinië en Californië, evenals 3.000 hectare eigen wijngaarden in bezitting heeft. Als pionier introduceerde Codorníu 150 jaar geleden als eerste cava. Naar aanloop van deze 150ste verjaardag, van zowel Codorníu als cava als categorie, bracht het wijnhuis een limited edition fles uit. Perfecte timing, nu het eindejaar pal voor de deur staat. De cava kun je als basis gebruiken in een Spanish 75.
Ingrediënten
1/2 shot citroensap
1 lepel poedersuiker
Anderhalf shot dry gin
2 shots Codorniu cava
Bereiding
Roer de poedersuiker met het citroensap tot de suiker is opgelost.
The Macallan, Schotse distilleerderij, brengt ‘A Night On Earth In Scotland’ uit, de eerste editie in een jaarlijkse reeks limited edition geschenken. Deze single malt whisky smaakt heerlijk in ‘The Clootie’, een cocktail op basis van steranijs en kaneel. Sommige ingrediënten zul je niet makkelijk vinden, maar ook zonder is deze cocktail een smaakbom. Proost!
Ingrediënten
20 ml kaneel, jeneverbes en steranijs siroop
Een paar scheutjes appelsien bitters
50 ml The Macallan Lumina
Eventueel ook: een paar scheutjes Angostura bitters en gedroogde pruimenschijfjes
Bereiding:
Voeg toe aan een mengglas: 20 ml kaneel-, jeneverbes- en steranijssiroop, alsook de paar scheutjes appelsien bitters (en Angostura bitters)
Voeg er 50 ml The Macallan Lumina aan toe
Vul het glas met ijs en roer gedurende 20 seconden
Filter in een glas over het ijs en garneer met een schijfje gedroogde pruim.