Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België

Delightin Dee / Unsplash © Delightin Dee / Unsplash
Jorik Leemans Journalist
Aylin Koksal Journalist Weekend.be

Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.

Op maandag 26 februari bekroonde Michelin vanuit A Room With a ZOO in Antwerpen opnieuw de beste Belgische (en Luxemburgse) restaurants met de nodige sterren. Zo is ons land opnieuw 9 nieuwe sterrenzaken rijker, verwierven restaurant Sir Kwinten en het vernieuwde Hof Van Cleve een tweede ster en blijven Boury en Zilte als enige driesterrenzaken ons land internationaal vertegenwoordigen.

Op deze interactieve kaart ontdek je waar in ons land je terecht kan voor de beste culinaire adressen volgens Michelin. Je kan ook per categorie (aantal sterren) kijken.

Scrol verder naar beneden voor een volledige lijst met overzicht van alle sterrenzaken.

Nieuwkomers

Apdikt (Mathieu Van Wetteren, Steinfort)
L’impératif d’éole (Benoît Neusy, Quévy-Le-grand)
Hoeve de Bies (Maurice Huynen, Sint-Martens-Voeren)
Menssa (Christophe Hardiquest, Woluwe-saint-Pierre)
La Roseraie (Marie Trignon, Modave)
Julien (Davy Devlieghere, Lovendegem)
Pont Neuf (Tommy Bocklandt, Antwerpen)
Neon (Nils Proost, Lier), kreeg ook de groene ster
Pré de chez vous (Julien Malaisse, Bouge)

Blijvers

Vlaanderen:
Kelderman (Peter Aesaert, Aalst)
Bistrot du Nord (Michaël Rewers, Antwerpen)
The Butcher’s son (Bert Jan Michielsen, Antwerpen)
DIM dining (Simon Van Dun, Antwerpen)
Dôme (Frédéric Chabbert, Antwerpen)
Fine Fleur (Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot, Antwerpen)
’t Fornuis (Johan Segers, Antwerpen)
FRANQ (Tim Meuleneire, Antwerpen)
Het Gebaar (Roger van Damme, Antwerpen)
Kommilfoo (Olivier de Vinck de Winnezeele, Antwerpen)
Nathan (Nathan Van Echelpoel, Antwerpen)
Nebo (Dimitri de Koninck, Antwerpen)
Le Pristine (Sergio Herman, Antwerpen)
Misera (Nicolas Misera, Antwerpen)
Glass (Wouter Van Tichelen, Antwerpen)
Hofke van Bazel (Kris De Roy, Bazel)
Sans Cravate (Henk Van Oudenhove, Brugge)
Zet’Joe by Geert Van Hecke (Geert Van Hecke, Brugge)
De Zuidkant (Patrick van Hoorn, Damme)
Marcus (Gilles Joye, Deerlijk)
Hostellerie Le Fox (Stéphane Buyen, De Panne)
Hostellerie Vivendum (Alex Clevers, Dilsen)
Hostellerie St-Nicolas (Franky en Michael Vanderhaeghe, Elverdinge)
Libertine (Dominique Tondeurs, Erpe)
La Belle (Peter Vangenechten, Geel)
De Kristalijn (Koen Somers, Genk)
Horseele (Danny Horseele, Gent)
OAK (Marcelo Ballardin, Gent)
Publiek (Olly Ceulenaere, Gent)
Souvenir (Vilhjalmur Sigurdarson, Gent)
Sensum (Maurice De Jaeger, Sint-Denijs-Westrem)
Michel (Robert en Sam Van Lendeghem, Groot-Bijgaarden)
JER (Wim Schildermans, Hasselt)
Ogst (Sébastien Wygaerts, Hasselt)
Arenberg (Lieven Demeestere, Heverlee)
Couvert couvert (Laurent en Vincent Folmer, Heverlee)
Innesto (Koen Verjans, Zonhoven)
Hof Ter Hulst (Johan Schroven, Hulshout)
Boo Raan (Dokkoon Kapueak, Knokke-Heist)
Cuines,33 (Edwin Menue, Knokke-Heist)
Sel Gris (Frederik Deceuninck, Knokke-Heist)
Table d’Amis (Matthieu Beudaert, Kortrijk)
EED (Philippe Heylen, Leuven)
EssenCiel (Niels Brants, Leuven)
De Pastorie (Carl Wens, Lichtaart)
Rebelle (Martijn Defauw, Marke)
Vol-Ver (Sébastien Ververken, Marke)
Tinèlle (Ken Verschueren, Mechelen)
’t Korennaer (Edwin Van Goethem, Nieuwkerken-Waas)
M-Bistro (Mattias Maertens, Nieuwpoort)
De Bakermat (Kevin Graf, Ninove)
Aurum by Gary Kirchens (Gary Kirchens, Ordingen)
Willem Hiele (Willem Hiele, Oudenburg)
Benoit en Bernard Dewitte (Benoit Dewitte, Ouwegem)
Alain Bianchin (Alain Bianchin, Overijse)
L’Envie (David Grosdent, Sint-Denijs)
Carcasse (Hendrik Dierendonck, Sint-Idesbald)
Centpourcent (Axel Colonna-Cesari, Sint-Kateline-Waver)
Goffin (Timothy Goffin, Sint-Kruis)
Brasserie Julie (Thomas Locus, Sint-Martens-Bodegem)
Bar Bulot (Destin Cannaert, Zedelgem)
’t Stoveke (Daniel Antuna, Strombeek-Bever)
Melchior (Gilles Melchior, Tienen)
Alter (Jo Grootaers, Tongeren)
Magis (Dimitry Lysens, Tongeren)
De Mijlpaal (Jan Menten, Tongeren)
Hert (Alex Verhoeven, Turnhout)
Sense (Michiel De Bruyn, Waasmunster)
In den Hert (Frederick Dhooge, Wannegem-Lede)
Fleur de Lin (Lode De Roover, Zele)
Zur Post (Eric Pankert, Sankt-Vith)

Brussel:
Barge (Grégoire Gillard , Brussel)
Humus x Hortense (Nicolas Decloedt, Brussel)
Comme chez Soi (Laurence en Lionel Rigolet, Brussel)
La Canne en Ville (Kevin Lejeune, Elsene)
Da Mimmo (Louis Verstrepen, St-Lambrechts-Woluwe)
Kamo (Tomoyasu Kamo, Elsene)
Le Pigeon Noir (Henri De Mol, Ukkel)
Senzanome (Giovanni Bruno, Brussel)
La Villa in the Sky (Alexandre Dionisio, Elsene)

Wallonië:
La Grappe d’Or (Clément Petitjean, Arlon)
Quai n°4 (Maxence Bouralha en Charles-Maxime Legrand, Ath)
Chai Gourmand (Pierre Massin, Beuzet)
Les Gourmands (Didier Bernard en Lydia Glacé, Blaregnies)
Maison Marit (Dimitri Marit, Braine-l’Alleud)
Philippe Meyers (Philippe Meyers, Braine-l’Alleud)
Bistro Racine (Jimmy Collodoro, Braine-le-Château)
La Table de Manon (Manon Schenck, Grandhan)
Le Grand Verre (Wout Bru, Durbuy)
Le Pilori (Michel Van Cauwelaert, Ecaussines-Lalaing)
La Grange D’Hamois (Grégory Gillain, Emptinne)
Le Vieux Château (Tanguy De Turck, Flobecq)
Aux petits oignons (Stéphane Lefebvre, Jodoigne)
La Table Benjamin Laborie (Benjamin Laborie, Ohain)
Héliport Brasserie (Frédéric Salpetier, Liège)
¡Toma! (Thomas Troupin, Liège)
Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
Les Pieds dans le Plat (Jean-Michel Dienst, Marenne)
Le Comptoir de Marie (Quentin Falciani, Mons)
Lettres Gourmandes (Christophe Lambert, Montignies-Saint-Christophe)
Attablez-vous (Charles-Edouard Jeandrain, Namur)
Le Gastronome (Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard, Paliseul)
Philippe Fauchet (Philippe Fauchet, Saint-Georges-sur-Meuse)
Quadras (Ricarda Grommes, Sankt-Vith)
Au Gré du Vent (Stéphanie Thunus, Seneffe)
Le Coq aux Champs (Christophe Pauly, Soheit-Tinlot)
Hostellerie Gilain (Alain Gilain, Sorinnes)
Le Roannay (Mathieu Vande Velde, Francorchamps)
l’Essentiel (Raphaël Adam, Temploux)
Arden (Marius Bosmans, Villers-sur-Lesse)
Le Cor de Chasse (Mario Elias, Wéris)

Groothertogdom Luxemburg:
La Distillerie (René Mathieu, Bourglinster)
Léa Linster (Louis Linster, Frisange)
Mosconi (Ilario en Simonetta Mosconi, Luxembourg)
Ryôdô (Ryôdô Kajiwara, Luxembourg)
La villa de Camille et Julien (Julien Lucas, Luxembourg)
Eden Rose (Valérian Prade, Luxembourg)
Fani (Roberto Fani, Roeser)
Guillou Campagne (Pierrick Guillou, Schouweiler)

Nieuwkomers

Sir Kwinten (Glenn Verhasselt, Sint-Kwintens-Lennik)
Hof van Cleve (Floris Van Der Veken, Kruishoutem)

Blijvers

Vlaanderen:
Hertog Jan at Botanic (Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, Antwerpen)
The Jane (Nick Bril, Antwerpen)
Colette – De Vijvers (Thijs Vervloet, Averbode)
Castor (Maarten Bouckaert, Beveren-Leie)
Nuance (Thierry Theys, Duffel)
Vrijmoed (Michaël Vrijmoed, Gent)
La Durée (Angelo Rosseel, Izegem)
Bartholomeus (Bart Desmidt, Knokke-Heist)
Cuchara (Jan Tournier, Lommel)
Ralf Berendsen (Ralf Berendsen, Neerharen)
Slagmolen (Bert Meeuwis, Opglabbeek)
De Jonkman (Filip Claeys, Sint-Kruis)

Brussel:
Bozar Restaurant (Karen Torosyan, Brussel)
Le Chalet de la Forêt (Pascal Devalkeneer, Ukkel)
La Paix (David Martin, Anderlecht)
La Villa Lorraine by Yves Mattagne (Yves Mattagne, Brussel)

Wallonië:
L’Eau Vive (Pierre Résimont, Arbre)
d’Eugénie à Emilie (Eric Fernez, Baudour)
L’Air du Temps (Sang Hoon Degeimbre, Liernu)
La Table de Maxime (Maxime Collard, Our)

Groothertogdom Luxemburg:
Ma langue sourit (Cyril Molard, Oetrange)

Blijvers

Zilte (Viki Geunes, Antwerpen)
Boury (Tim Boury, Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content