Exquise paasbrunch

Te oud om (sociaal aanvaard) extatisch gillend op zoek te gaan naar eieren? Opteer dan voor een paasbrunch met alles erop en eraan. De Antwerpse chefs Nick Bril (The Jane), Dennis Broeckx (L'épicerie du cirque) en Huibrecht Berends (Bún) bedachten samen een paasbrunch-box voor twee of vier personen. Daarin zitten verschillende verfijnde gerechten, van hapjes over een warm hoofgerecht tot desserts. Klinken springrolls met gerookte makreel of witte asperges met buikspek van Zeeuws-Vlaams Duroc d'Olives nog niet genoeg? Dan kan je upgraden naar een extra luxueuze versie, met onder andere champagne en kaviaar erbij.

De gerechten zijn allemaal volledig bereid en komen met uitgebreide instructies om ze op te warmen en naar behoren te presenteren. Je betaalt 45 euro per persoon voor het gewone pakket, de luxebox kost 90 euro. Bestellen doe je door 48 uur op voorhand te mailen naar easter@nickbril.com. Vervolgens kan je je pakket ophalen op de dag van jouw voorkeur in het Antwerpse Pakt. Het volledige menu en meer informatie vind je hier.

Nooit zonder chocolade

Allemaal goed en wel, zo'n box vol gastronomisch lekkers, maar draait Pasen uiteindelijk niet vooral rond de chocolade? Ook de overheid heeft erkend wat wij al lang weten: chocolade is een essentieel product. Daardoor blijven chocolatiers, net zoals supermarkten en groentewinkels, tijdens deze crisis gewoon open. Zaken als Pierre Marcolini, Elisabeth, Philippe Biscuits, Joost Arijs,... blijven chocolade verkopen, al dan niet online.

Toch zien zij het aantal bezoeken in hun zaken drastisch dalen. Als antwoord daarop bedacht chocoladegigant Callebaut het platform Not Without My Chocolate, waarop je van achter je computer artisanaal lekkers kan bestellen. Jij krijgt chocolade, een ondernemer uit je buurt krijgt hoop. Win-win! Houd wel rekening met levertijden en bestel best zo snel mogelijk.

Ook leuk trouwens: Callebaut zet tijdelijk haar online Chocolate Academy gratis open voor iedereen. Van chocoladebroodjes maken zoals het hoort tot chocolade temperen: je leert er in erg handige en duidelijke filmpjes de kneepjes van het vak. Mocht je wat te enthousiast zijn geweest bij het plaatsen van je bestellingen, weet je dus meteen wat te doen met een teveel aan chocolade.

De paashaas blijft aan de slag, Getty
De paashaas blijft aan de slag © Getty

Nú chocolade nodig

Stel: je woont in Gent, Leuven Antwerpen of Brussel en bent vergeten op voorhand chocolade te bestellen. Wat doe je dan? Juist ja, Deliveroo bestellen. De chocolatiers Neuhaus, Frederic Blondeel, Chocolatier Lindt en Renard Bakery zijn immers aangesloten bij de maaltijdbezorgingsdienst. Snel bestellen via de app, online betalen en even later staat de fietskoerier met je kwaliteitsproduct voor de deur.

Creatief eitjes zoeken

De klokken zitten vast in Rome, maar de paashaas blijft wel aan de slag. Hij zal soms wel wat meer creativiteit aan de dag moeten leggen dan andere jaren. Familie kan immers niet meehelpen met het zoeken en lang niet elk huis heeft een tuin die als goede verstopplaats voor eitjes kan dienen. Chocoladeproducent Milka lanceert daarom enkele geestige voorstellen om paaseitjes toch in te zetten als speelmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan een paaseibingo: je kan roosters maken met daarin de verschillende kleuren van eitjes die verstopt zijn. De eerste die een rijtje (of zijn kaart) vol heeft, wint!

Single in deze dagen? Verstop dan eens een bepaald aantal eieren in jouw huis en vraag een mede-alleenstaande om hetzelfde te doen. Bel vervolgens op een afgesproken moment met video erbij en vraag om jou te dirigeren. Jij mag alleen gaan naar waar de andere single je stuurt en mag alleen in een vaas kijken wanneer je die instructie krijgt. Daarna wissel je de rollen om. Om het extra spannend te maken, stel je een tijdslimiet in. Wie heeft het meeste eitjes gevonden?

Pink in de lucht

Wie niet zo'n ochtendmens is, maar wel houdt van het concept van brunch (zout en zoet door elkaar op tafel en urenlang gezellig eten), kan helemaal volgens de laatste foodtrend eens voor een high tea gaan. Daar serveer je driehoekige belegde sandwiches, allerlei soorten broodjes, scones en taart. Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan, maar je kan ook luieren tot de middag en het werk aan professionals overlaten. Het Antwerpse Nellie's Café voorziet je met plezier van alles wat je nodig hebt voor 15 euro per persoon. Ook aparte taarten en minidesserts kunnen besteld worden.

Te oud om (sociaal aanvaard) extatisch gillend op zoek te gaan naar eieren? Opteer dan voor een paasbrunch met alles erop en eraan. De Antwerpse chefs Nick Bril (The Jane), Dennis Broeckx (L'épicerie du cirque) en Huibrecht Berends (Bún) bedachten samen een paasbrunch-box voor twee of vier personen. Daarin zitten verschillende verfijnde gerechten, van hapjes over een warm hoofgerecht tot desserts. Klinken springrolls met gerookte makreel of witte asperges met buikspek van Zeeuws-Vlaams Duroc d'Olives nog niet genoeg? Dan kan je upgraden naar een extra luxueuze versie, met onder andere champagne en kaviaar erbij. De gerechten zijn allemaal volledig bereid en komen met uitgebreide instructies om ze op te warmen en naar behoren te presenteren. Je betaalt 45 euro per persoon voor het gewone pakket, de luxebox kost 90 euro. Bestellen doe je door 48 uur op voorhand te mailen naar easter@nickbril.com. Vervolgens kan je je pakket ophalen op de dag van jouw voorkeur in het Antwerpse Pakt. Het volledige menu en meer informatie vind je hier. Allemaal goed en wel, zo'n box vol gastronomisch lekkers, maar draait Pasen uiteindelijk niet vooral rond de chocolade? Ook de overheid heeft erkend wat wij al lang weten: chocolade is een essentieel product. Daardoor blijven chocolatiers, net zoals supermarkten en groentewinkels, tijdens deze crisis gewoon open. Zaken als Pierre Marcolini, Elisabeth, Philippe Biscuits, Joost Arijs,... blijven chocolade verkopen, al dan niet online. Toch zien zij het aantal bezoeken in hun zaken drastisch dalen. Als antwoord daarop bedacht chocoladegigant Callebaut het platform Not Without My Chocolate, waarop je van achter je computer artisanaal lekkers kan bestellen. Jij krijgt chocolade, een ondernemer uit je buurt krijgt hoop. Win-win! Houd wel rekening met levertijden en bestel best zo snel mogelijk. Ook leuk trouwens: Callebaut zet tijdelijk haar online Chocolate Academy gratis open voor iedereen. Van chocoladebroodjes maken zoals het hoort tot chocolade temperen: je leert er in erg handige en duidelijke filmpjes de kneepjes van het vak. Mocht je wat te enthousiast zijn geweest bij het plaatsen van je bestellingen, weet je dus meteen wat te doen met een teveel aan chocolade. Stel: je woont in Gent, Leuven Antwerpen of Brussel en bent vergeten op voorhand chocolade te bestellen. Wat doe je dan? Juist ja, Deliveroo bestellen. De chocolatiers Neuhaus, Frederic Blondeel, Chocolatier Lindt en Renard Bakery zijn immers aangesloten bij de maaltijdbezorgingsdienst. Snel bestellen via de app, online betalen en even later staat de fietskoerier met je kwaliteitsproduct voor de deur. De klokken zitten vast in Rome, maar de paashaas blijft wel aan de slag. Hij zal soms wel wat meer creativiteit aan de dag moeten leggen dan andere jaren. Familie kan immers niet meehelpen met het zoeken en lang niet elk huis heeft een tuin die als goede verstopplaats voor eitjes kan dienen. Chocoladeproducent Milka lanceert daarom enkele geestige voorstellen om paaseitjes toch in te zetten als speelmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan een paaseibingo: je kan roosters maken met daarin de verschillende kleuren van eitjes die verstopt zijn. De eerste die een rijtje (of zijn kaart) vol heeft, wint!Single in deze dagen? Verstop dan eens een bepaald aantal eieren in jouw huis en vraag een mede-alleenstaande om hetzelfde te doen. Bel vervolgens op een afgesproken moment met video erbij en vraag om jou te dirigeren. Jij mag alleen gaan naar waar de andere single je stuurt en mag alleen in een vaas kijken wanneer je die instructie krijgt. Daarna wissel je de rollen om. Om het extra spannend te maken, stel je een tijdslimiet in. Wie heeft het meeste eitjes gevonden? Wie niet zo'n ochtendmens is, maar wel houdt van het concept van brunch (zout en zoet door elkaar op tafel en urenlang gezellig eten), kan helemaal volgens de laatste foodtrend eens voor een high tea gaan. Daar serveer je driehoekige belegde sandwiches, allerlei soorten broodjes, scones en taart. Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan, maar je kan ook luieren tot de middag en het werk aan professionals overlaten. Het Antwerpse Nellie's Café voorziet je met plezier van alles wat je nodig hebt voor 15 euro per persoon. Ook aparte taarten en minidesserts kunnen besteld worden.