Benodigdheden

470 g patisseriebloem

1 ei

75 ml melk

60 g suiker

1 el bakpoeder

185 g koude boter

250 ml karnemelk

Serveer met: clotted cream en jam

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225°C en bekleed een plaat met bakpapier.

Zeef de bloem in een grote mengkom. Voeg de suiker en het bakpoeder toe en meng.

Snijd de koude boter in stukken en meng door de bloem tot je een grof broodkruim bekomt. Schep er met een vork de helft van de karnemelk door. Giet daarna de rest bij het beslag terwijl je voortdurend omschept tot je een gebonden mengeling bekomt.

Vorm het deeg tot een bal en leg op een bebloemd oppervlak. Kneed het deeg tot het mooi glad is (niet te lang, om te vermijden dat de boter warm wordt).

Rol het deeg uit tot een diameter van ongeveer 20 cm en steek er met een glas of een uitsteekvorm 8 rondjes uit.

Klop het ei los met de melk.

Leg de rondjes op de beklede bakplaat en bestrijk ze met het ei-melkmengsel. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Laat de scones op een rooster afkoelen tot ze lauw zijn. Serveer met clotted cream en aardbeienjam.