In maart werd het certificaat van de Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO) van IOI, een van de grootste palmolieproducenten ter wereld, ingetrokken. Dat veroorzaakt een ware boycot door de voedingsindustrie. Grote bedrijven als Unilever kondigden aan niet meer met IOI samen te willen werken, totdat er opnieuw voldaan werd aan de voorwaarden om het duurzaamheidslabel te krijgen.

Die druk heeft duidelijk zijn effect gehad, want na een inspectie maakte RSPO bekend dat het palmoliebedrijf haar certificaat terugkrijgt. "De RSPO is erg tevreden met de goede vooruitgang die geboekt is, maar wil wel duidelijk maken dat de uitvoering van het actieplan van IOI het onderwerp zal zijn van een onafhankelijk onderzoek door een team experts."

Unilever zal nu onderzoeken of de samenwerking met IOI hervat kan worden. (EK)

Bron: The Guardian

In maart werd het certificaat van de Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO) van IOI, een van de grootste palmolieproducenten ter wereld, ingetrokken. Dat veroorzaakt een ware boycot door de voedingsindustrie. Grote bedrijven als Unilever kondigden aan niet meer met IOI samen te willen werken, totdat er opnieuw voldaan werd aan de voorwaarden om het duurzaamheidslabel te krijgen.Die druk heeft duidelijk zijn effect gehad, want na een inspectie maakte RSPO bekend dat het palmoliebedrijf haar certificaat terugkrijgt. "De RSPO is erg tevreden met de goede vooruitgang die geboekt is, maar wil wel duidelijk maken dat de uitvoering van het actieplan van IOI het onderwerp zal zijn van een onafhankelijk onderzoek door een team experts."Unilever zal nu onderzoeken of de samenwerking met IOI hervat kan worden. (EK)Bron: The Guardian