Klappen, stappen, pinten pakken: daar draait het om tijdens de Antwerp BeerWalk, een 2,5 à 3 uur durende stadswandeling langs de Antwerpse biergeschiedenis van de middeleeuwen tot nu.

Een gids neemt deelnemers mee naar de zestiende en zeventiende eeuw, toen de Antwerpse biercultuur floreerde. De tocht voert langs beroemde cafés, bierheiligen, kwelgeesten en sagen die verweven zijn met de Antwerpse geschiedenis.

Biercoach en zytholoog Ariël Meeusen laat proeven wat de Antwerpse bieren zo speciaal maakt. De bierwandeling (35 euro p.p.) is een initiatief van Vonker, opgestart door twee kunsthistorici, Sies Vonk en Lien Ruttyn, die de 'vonk' voor kunst en cultuur willen doen overslaan. (PvD)

Klappen, stappen, pinten pakken: daar draait het om tijdens de Antwerp BeerWalk, een 2,5 à 3 uur durende stadswandeling langs de Antwerpse biergeschiedenis van de middeleeuwen tot nu. Een gids neemt deelnemers mee naar de zestiende en zeventiende eeuw, toen de Antwerpse biercultuur floreerde. De tocht voert langs beroemde cafés, bierheiligen, kwelgeesten en sagen die verweven zijn met de Antwerpse geschiedenis. Biercoach en zytholoog Ariël Meeusen laat proeven wat de Antwerpse bieren zo speciaal maakt. De bierwandeling (35 euro p.p.) is een initiatief van Vonker, opgestart door twee kunsthistorici, Sies Vonk en Lien Ruttyn, die de 'vonk' voor kunst en cultuur willen doen overslaan. (PvD)