Meer dan een derde van de EU-bevolking (15 jaar en ouder) blijkt niet dagelijks fruit of groenten te eten. In Roemenië en Bulgarije is dat zelfs meer dan de helft. In België geeft slechts 16,1 procent aan niet elke dag aan minstens een portie fruit of groenten toe te komen. De Britten blijken wel de grootste consumenten van groenten en fruit. Een op de drie van hen zegt elke dag minstens vijf porties te verorberen. In België is dat 12,7 procent.

Het EU-gemiddelde bedraagt 14,1 procent. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om elke dag minstens 400 gram fruit en groenten te consumeren. Daar zijn bijvoorbeeld aardappels niet bijgerekend.

Zin gekregen in nog een portie groenten? Hier geven we vijf heerlijke recepten van groentenchef Seppe Nobels!

(Belga)

Meer dan een derde van de EU-bevolking (15 jaar en ouder) blijkt niet dagelijks fruit of groenten te eten. In Roemenië en Bulgarije is dat zelfs meer dan de helft. In België geeft slechts 16,1 procent aan niet elke dag aan minstens een portie fruit of groenten toe te komen. De Britten blijken wel de grootste consumenten van groenten en fruit. Een op de drie van hen zegt elke dag minstens vijf porties te verorberen. In België is dat 12,7 procent. Het EU-gemiddelde bedraagt 14,1 procent. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om elke dag minstens 400 gram fruit en groenten te consumeren. Daar zijn bijvoorbeeld aardappels niet bijgerekend. (Belga)