Geproefd en goedgekeurd: de beste Belgische appelsappen op een rijtje
FruitCollect. Gemaakt van appels die vrijwilligers oogsten in tuinen van particulieren en in boomgaarden. Sap met een neus die aan appelmoes doet denken. Rond, maar een weinig uitgesproken smaak.
3,90 euro (1 l), fruitcollect.be
Saint-Octave. Appelrassen zoals Paix, Radoux, Melrose, Godivert, Double Belle Fleur en Reinette de Bleinheim uit de boomgaard van de familie staan borg voor een aangename, licht-zure afdronk.
9 euro (3 l), saintoctave.be
Appelfabriek. De neus verrast door zijn nostalgie: de geur van de moesappels die vroeger in kelders werden bewaard. De combinatie met peer (30%) levert een fraai afgerond en bekoorlijk resultaat.
3,50 euro (70 cl), appelfabriek.be
Constant Berger. Aan de donkere kleur is te zien dat deze producent werkt met oude rassen die snel oxideren. Een complexe afdronk met een laag suikergehalte en een fris zuurtje.
10 euro (3 l), atelier-constantberger.be