3 cocktailrecepten met Calvados door Ran Van Ongevalle
Wie eens creatief aan de slag wil met Calvados, kan dat met de cocktailrecepten van Ran Van Ongevalle, onlangs uitgeroepen tot ’s lands beste bartender.
Ran Van Ongevalle, de jongste telg uit de Knokse bartenderfamilie, nam de Calvados onder de arm en schudde drie creatieve cocktails uit zijn mouw.
De knepen van het vak kreeg hij van thuis mee. Met de ‘Best Bartender Award 2015’, uitgereikt door het horeca-magazine Venuez, bovenop de rist gerelateerde prijzen en vermeldingen op zijn cv, behoort de jonge mixoloog intussen tot de beste bartenders van het land. Zijn cocktails kun je degusteren in The Pharmacy, de vermaarde speakeasy in Knokke die hij samen met zijn vader Jan en zus Hannah runt.
Calvados, traditioneel geconsumeerd als aperitief of digestief, past ook in het cocktailglas, zo bewijst Van Ongevalle met deze recepten. Hij ging aan de slag met drie verschillende flessen Calvados.
Cocktail op basis van Calvados Lecompte 5 ans
50 ml Calvados Lecompte 5 ans
30 ml citroensap
20 ml dille-siroop
1 BSP Chartreuse jaune
Glas : Martini
Bereiding : giet alle ingrediënten in de shaker met ijs, shake ongeveer 15 seconden en giet uit. Serveren met dille.
IJs : geen
Afwerking : dille en citroenzeste
Dille siroop : laat 1 kg suiker in warm water oplossen, voeg daarna 120 g dille toe en laat infuseren totdat het afgekoeld is
Cocktail op basis van Calvados Père Magloire VSOP
Ingrediënten:
50 ml Calvados Père Magloire VSOP
25 ml citroensap
25 ml rode pompelmoessap
20 ml siroop
1 BSP Rinquinquin of likeur van perzik
1 BSP Absint
Glas: longdrink
Bereiding : giet alle ingrediënten in de shaker en shake, giet uit in met ijs gevuld longdrinkglas
IJs : blokjes
Afwerking : zoethout en pompelmoes
Cocktail op basis van Calvados Boulard Grand Solage
Ingrediënten :
75 ml Calvados Boulard Grand Solage
10 ml siroop van Cardamom
1 BSP Fernet Branca
3 D Peychaud bitters
Glas : old-fashioned
Bereiding : giet alle ingrediënten in een mixing glass gevuld met ijs. Roer gedurende ongeveer 45 seconden totdat alles enorm koud is.
IJs : blokjes of bol
Afwerking : Krulzeste van sinaasappel
Cardamom siroop : laat 1 kg fijne suiker in warm water oplossen, voeg daarna 15 g gebroken groene cardamom toe en laat infuseren tot afgekoeld.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier