Het Britse modellenagenschap MiLK Management schoof een contract onder de neus van Tess Holliday. Een zet die hun geen windeieren zal bezorgen.

De 29-jarige blogger werd al gefotografeerd door David LaChapelle, stond in de Italiaanse Vogue en was het gezicht van een campagne voor Benefit Cosmetics. Nu ze een contract heeft bij MiLK zullen de opdrachten ongetwijfeld toestromen. In afwachting daarvan, kunnen fans zich al te goed doen aan foto's van het model op Instagram.

Ingaan tegen de norm

Aan People vertelde Tess dat ze erg enthousiast is over deze kans. 'Het is iets dat ik al heel mijn leven gewild heb. Het besef dat het nu echt aan het gebeuren is, voelt als een buitenlichamelijke ervaring,' aldus het model. Toen ze 15 was, waagde ze al eens haar kans en stapte een modellenbureau binnen. 'Ze zeiden me toen dat ik te klein en te dik was en dat ik nooit model zou kunnen worden. Ik ben gelukkig erg koppig,' vertelde ze over haar doorzettingsvermogen. Een inspirerend verhaal dat heel wat meisjes met grotere maten doet inzien dat het heersende schoonheidsideaal niet de enige norm hoeft te zijn.

Tess is een grote fan van tatoeages en stapt geregeld een tattoo shop binnen voor een nieuw exemplaar.

Jarenlang gepest

Tess realiseerde haar droom echter niet zonder slag of stoot. Als kind werd ze gepest omwille van haar gewicht. 'Ik werd in lockers geduwd en uitgescholden. Werken als model heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Ik zie mezelf nu in een ander daglicht. Ik geloof nu ook echt dat ik mooi ben', licht ze toe. Om andere vrouwen met grotere maten een hart onder de riem te steken, startte ze de hashtag #EffYourBeautyStandards die al snel opgepikt werd op de sociale media.

De mensen die haar schoonheid in vraag stellen, raken Tess nu heel wat minder hard. Haters gonna hate en smaken verschillen. In onderstaande tweet reageert ze op haar succes.

(LP)

Het Britse modellenagenschap MiLK Management schoof een contract onder de neus van Tess Holliday. Een zet die hun geen windeieren zal bezorgen. De 29-jarige blogger werd al gefotografeerd door David LaChapelle, stond in de Italiaanse Vogue en was het gezicht van een campagne voor Benefit Cosmetics. Nu ze een contract heeft bij MiLK zullen de opdrachten ongetwijfeld toestromen. In afwachting daarvan, kunnen fans zich al te goed doen aan foto's van het model op Instagram. Ingaan tegen de norm Aan People vertelde Tess dat ze erg enthousiast is over deze kans. 'Het is iets dat ik al heel mijn leven gewild heb. Het besef dat het nu echt aan het gebeuren is, voelt als een buitenlichamelijke ervaring,' aldus het model. Toen ze 15 was, waagde ze al eens haar kans en stapte een modellenbureau binnen. 'Ze zeiden me toen dat ik te klein en te dik was en dat ik nooit model zou kunnen worden. Ik ben gelukkig erg koppig,' vertelde ze over haar doorzettingsvermogen. Een inspirerend verhaal dat heel wat meisjes met grotere maten doet inzien dat het heersende schoonheidsideaal niet de enige norm hoeft te zijn. Tess is een grote fan van tatoeages en stapt geregeld een tattoo shop binnen voor een nieuw exemplaar.Jarenlang gepest Tess realiseerde haar droom echter niet zonder slag of stoot. Als kind werd ze gepest omwille van haar gewicht. 'Ik werd in lockers geduwd en uitgescholden. Werken als model heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Ik zie mezelf nu in een ander daglicht. Ik geloof nu ook echt dat ik mooi ben', licht ze toe. Om andere vrouwen met grotere maten een hart onder de riem te steken, startte ze de hashtag #EffYourBeautyStandards die al snel opgepikt werd op de sociale media. De mensen die haar schoonheid in vraag stellen, raken Tess nu heel wat minder hard. Haters gonna hate en smaken verschillen. In onderstaande tweet reageert ze op haar succes. (LP)