Deze beautyproducten moet je inslaan in Frankrijk

© weekend.be

Souvenirs zijn niet altijd overroepen, zeker wanneer het om verzorgingsproducten gaat. In het buitenland vind je vaak populaire klassiekers aan een lagere prijs dan hier, of ontdek je lokale geheimen die zeker de plek in je koffer waard zijn. Dit zijn de producten die je moet inslaan in Frankrijk

Embryolisse lait crĆØme concentrĆ©

Deze crĆØme heeft -denken we- niets met embryo’s te maken maar alles met een babyhuidje. Het is een constante in de make-up tas van visagisten en modellen tijdens de modeweken omdat deze no nonsense crĆØme parfumvrij is, intensief hydrateert en verzorgt en een zachte, satijnen laag achterlaat.

Bioderma

Niet dat Bioderma geen andere bestsellers heeft – net als alle andere Franse farmacieproducten is dit merk een goede beauty investering- maar als we Ć©Ć©n product moeten kiezen dan is het wel dit micellair water dat het gezicht grondig reinigt zonder te irriteren en respecteert het natuurlijke evenwicht van de huid met haar fysiologische pH waarde. De micellen in het micellaire water hechten zich vast aan de onzuiverheden op onze huid en in de poriĆ«n, waardoor ze met een wattenschijfje van onze huid verwijderd worden. Je huid is zuiverder dan na eender welke wasgel.

Nuxe huile prodigieuse

Deze multifunctionele droge olie, bestaande uit 6 kostbare plantaardige oliƫn (macadamia, hazelnoot, bernagie, zoete amandel, camelia en Sint-Janskruid), voedt, herstelt en verzacht huid en haar zonder deze vettig te maken. Bovendien is de geur zodanig typisch dat Nuxe er ondertussen ook een parfum van heeft uitgebracht.

Caudalie

Eigenlijk zijn we fan van alles wat dit Franse merk op de markt brengt maar de Eau de BeautƩ is echt wel een favoriet. Dit water hydrateert en verzorgt en kan zowel gebruikt worden om je gezicht doorheen de dag te verfrissen, je make-up te fixeren of als toner na het reinigen. Verschillende sterren spraken zich al lovend uit over deze wonderspray en ook wij hebben steevast een flacon op ons bureau staan.

AvĆØne cicalfate

Deze crĆØme mag niet ontbreken in de badkamer, want dankzij de wondhelende en regenererende bestanddelen vecht het tegen littekenvorming. Ideaal voor als je niet van dat puistje kon afblijven of een korstje van een wonde hebt gepulkt. AvĆØne is een topmerk om doelgericht problemen aan te pakken, en zeker de XeraCalm zijn is voor gevoelige huidjes een must om te testen. Extra fijn: in Franse apothekers zijn ze hĆ©Ć©l gul met staaltjes van dit merk.

La Roche-Posay

We vallen in herhaling: werkelijk alles van dit Franse merk dat prat gaat op een intensieve samenwerking met dermatologen is de moeite, maar zeker zij die regelmatig last hebben van puistjes kunnen in Frankrijk goedkoper het Effaclar gamma inslaan: gaat onzuiverheden en ontstekingen tegen Ć©n reguleert de talgproductie zonder de huid uit te drogen.

Klorane

De shampoos van Klorane zitten tjokvol natuurlijke bestanddelen die goed zijn voor het haar Ć©n het milieu, maar het is de droogshampoo die keer op keer in de prijzen valt. De formule – waar alle kappers bij zweren – verfrist het haar zonder te verzwaren maar geeft ook een tikje extra volume. Bovendien is deze droogshampoo ook geschikt voor mensen met donkere lokken Ć©n heeft het geen doordringend parfum zoals veel andere droogshampoos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content