Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘Gisteren ververste ik de luier van mijn dochter, nu fluiten mannen haar na op straat’ De hitte ligt over de stad als een klomp gelatine en ik nuttig een pokébowl met mijn dochter van zeventien. Zij vertelt over haar vakantiejob in een strandbar en hoe zij met een muntstuk de vinnen van surfplanken aanspant. Zij wil graag redder worden en met een snelle scooter over het oppervlak van de Noordzee …
Design Design Glashelder: deze Belgen specialiseren zich in glas-in-lood Minitieus maatwerk en oog voor detail is wat de echte ambachtsman onderscheidt. Van vensters plaatsen tot koepels restaureren, dit zijn de beste Belgische glazeniers.
Culinair Culinair ‘Een rode biet kan even luxueus zijn als een truffel’: vier bekende chefs over de toekomst van plantaardige gastronomie Luxe op het bord: kan dat ook zonder langoustines, oesters, of een lap wagyuvlees? Zonder enig probleem, bewijst een nieuwe generatie chefs die uitblinkt in de botanische gastronomie. ‘We kunnen mensen verwonderd doen kijken naar een simpele knolselder.’
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘Andermans kinderen sterven van ontbering, maar bij ons wordt de gemiddelde auto elk jaar nog een halve centimeter breder’ De laatste tijd kan ik de slaap moeilijk vatten, door alle prikkels van de dag die blijven nazinderen. Ik lees dan enkele pagina’s in Prediker of in Piet Pienter en Bert Bibber. Soms sta ik op en sla de wereld gade vanuit mijn dakraam.Bij vollemaan glanzen op de daken in de verte zonnepanelen in het …
Culinair Culinair Waar eten chefs zelf het liefst? 10 restauranttips in Oost-Vlaanderen Staat lekker eten op je lijstje met goede voornemens voor 2024? In deze 10 Oost-Vlaamse restaurants schuiven chefs in hun vrije tijd zelf aan tafel.
Culinair Culinair Perfect plantaardig: chef I-wen Liu deelt haar favoriete vegan eetadressen I-wen Liu staat samen met haar zus Hsuan Lin achter het fornuis van hun vegan restaurant Liu Lin in de Brusselse Marollen. Hun Taiwanese roots inspireren de kaart. Vorig jaar opende I-wen een nieuwe plantaardige zaak in Leuven: in Bodhi eet je gezonde Aziatische bordjes.
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘Je moet dik vel hebben om je niet ongemakkelijk te voelen bij alle berichten over zeedrones en bosbranden, terwijl Het Journaal hijgend met sport blijft openen’
Culinair Culinair Gelijke (ge)rechten: 68 adressen voor vegan & veggie tafelplezier Plant-based fastfood, veggie gastronomie of een vegan Italiaan? Bij deze 68 restaurants, lunchbars en andere culinaire adressen kom je als vegetariër of veganist zeker aan je trekken.
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders 'Woorden zijn fantastisch, maar dun om op de boterham te leggen'