Review | Culinair Review | Culinair Aan tafel bij café Service in Antwerpen: ‘Het enige nadeel aan deze plek is dat je jezelf hier erg kunt laten gaan’ In de horeca wordt makkelijk gegooid met superlatieven. Een chef is dan een monument, een bereiding een signatuurgerecht, een zaak een instituut. Het is die laatste term die eind vorig jaar in de buurt van Berchem Station vaak over de tongen ging. Toen sloten de deuren van café Stanny definitief. Dat was een bruine kroeg …
Culinair Culinair Benen onder tafel: de 10 favoriete restaurants van onze recensenten in 2023 Ook dit jaar gingen onze recensenten wekelijks op pad om restaurants over heel België op de proef te stellen. We vroegen hen naar hun favoriete adressen. Sommige jobs zijn ongelooflijk jaloersmakend. Het afgelopen jaar bezochten onze culinaire recensenten maar liefst 32 restaurants in Vlaanderen en Brussel om er hun genuanceerde mening over neer te pennen. …
Review | Culinair Review | Culinair Café Commercial in Antwerpen: bistronomie in prachtige historische kroeg De sluiting van het Antwerpse slachthuis bezorgde het hart van de wijk ‘Den Dam’ een klein infarct. Gelukkig besloot Davy Schellemans in 2016 zijn restaurant Veranda te verhuizen naar deze wat vergeten buurt. Veranda 2.0 ging verder met veel aandacht voor plantaardige producten, bijna uitsluitend natuurlijke wijnen en wars van gastronomische conventies. In diezelfde geest …