Royaal brunchen of uniek dineren: 6 nieuwe restaurants in Brussel
Brusselse foodies hebben een drukke zomer voor de boeg: de afgelopen weken hebben heel wat nieuwe restaurants de deuren geopend. Kiezen is verliezen, dus volg de gids!
’s Ochtens of ’s avonds, met vrienden of alleen: voor elke smaak en elk budget zijn er nieuwe restaurants in Brussel te vinden. Zo weet je hoe je de komende weken die vakantie in eigen land kan invullen.
Gratin
‘Van vrienden, voor vrienden’. Dat is de leuze van Gratin, een bisto met Parijs flair in het hippe Châtelain. De keuken is verfijnd, maar zonder pretentie. Op het menu: hun nu al legendarische messen met chorizo en coquilles met gratin die niet moeten onderdoen voor die van je moeder. Je kan ook verschillende gerechten delen, gaande van garnaalkrokkenten tot kaasplanken en allerhande croques. Ook hier geldt: kiezen is verliezen, dus aarzel niet om simpelweg de hele kaart te bestellen. Je zal het je niet beklagen.
Châtelaineplein 47, Elsene
Gédéon
Een van de meest spraakmakende nieuwe restaurants in Brussel, dankzij een ‘moderne, genereuze bourgeoiskeuken’ en een toplocatie in het hart van het Museum voor Kunst en Geschidenis. De naam is een knipoog naar Gédéon Bordiau, een van de architecten van het Jubelpark en die zijn stempel gedrukt heeft op he thele gebouw waarin het duo Darryl Dias en chef-kok Damien Audusseau is gehuisvest. Hun brunch is een van de poplairste van het moment, net als de hartige en zoete snacks die je op elk moment van de dag kan krijgen.
Jubelpark 10, 1000 Brussel / website Gédéon
Nami
Na een geslaagde lancering van hun unieke handroll bars, besloten de makers van Nami nog een stapje verder te gaan. Het resultaat is Nami, een authentiek streetfoodrestaurant met gastronomische allures. Voor de creatie van hun menu deden ze beroep op sterrenchef Mathieu Vandevelde. Ter plaatste kan je je eigen Japanse broodje samenstellen, belegd met Wagyu, Otoro, gerookte paling of een van de vegetarische opties. Daarnaast vind je ook sashimigerechten en desserts met matcha op de kaart.
Jordaanstraat 1, 1050 Elsene / website Nami
ONO
Hier kom je om te brunchen, maar dan wel op elk moment van de dag. De zaak is gelegen tussen de Louizalaan en de ULB, en de naam is afkomstig uit Hawaï: het woord wordt daar gebruikt om zowel een heerlijk gerecht, als een spectaculair landschap en uitstekend gezelschap te omschrijven. Laat je verleiden door het uitgebreide koekjesaanbod, de heerlijke wentelteefjes of pannenkoeken met ei, spek en ahornsiroop. Daarnaast worden er ook toasts, salades en sandwichen geserveerd. De prijzen zijn bovendien democratisch genoeg om jezelf ook nog te trakteren op een smoothie of een koffie. Het publiek dat hier komt is jong en hip, wat niet mag verbazen op deze locatie.
Buyllaan, 94, 1050 Elsene / website Ono
Rascal’s Café
Van klassieke pie & mash, pattty melt & fries (de Britse versie van burger met frieten) tot de Massaman-curry: de kaart in Rascal’s Café is een ode aan de culinaire diversiteit van het Verenigd Koninkrijk, en dat in hartje Brussel. Hun sandwiches zijn uitstekend, net als hun portie worst en purree, die helend zijn voor zowel de kater als een gebroken hart. De inrichting is charmant en auhtentiek. Veel meer hebben wij niet nodig om dit restaurant in onze armen te sluiten. Stap hier bij voorkeur binnen op een regenachtige dag, om helemaal in Britse sfeer te blijven.
Savoiestraat 34, 1060 Sint-Gillis
Quartz
Chef-kok David Alexandre Bruno verdiende zijn strepen bij sterrenzaken als Villa Lorraine, Beluga en Comme Chez Soi, alvorens hij Quartz oprichtte. Op het menu staat ongecompliceerde gastronomie, maar dan wel in een zeer unieke setting. Wekelijks verwelkomt hij op zaterdag twaalf gasten ‘om te genieten van gezelligheid en nieuwe ontmoetingen’. Wat je precies al eten wordt vooraf niet bekendgemaakt, maar een blik op het Instagram-account van deze zaak zegt genoeg. Enkel te boeken na reservatie.
Réformstraat 22, 1050 Elsene / website Quartz
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier