Culinair Tijd om een verdicchio in de kelder te leggen: kenner Dennis van den Buijs over witte bewaarwijnen
culinair Proeven van een buitenbeentje: expert Dennis van den Buijs tipt rode wijn uit de Sancerre-regio
Culinair Culinair Bruisend Henegouwen: kenner Dennis van den Buijs keurt schuimwijnen van eigen bodem Deze week richt onze wijnkenner zijn blik op de glooiende hellingen, kalkrijke terroirs en fantastische bubbels van Henegouwen, een regio die zich in alle stilte aan het ontpoppen is tot de meest bruisende wijnstreek van België.
Culinair Culinair Kenners tippen hun favoriete bommadranken: ‘Deze madeira is de ultieme meditatiewijn’ Versterkte wijnen hebben onterecht een ouwelijk imago, want er is niets mis met een smakelijke sherry of porto, en madeira kan meer dan een bittere ossentong op smaak brengen. Drie kenners kiezen wat zij deze feesten in het glas schenken.
Culinair Culinair Welke wijn begeleidt het wildseizoen? Kenner Dennis van den Buijs tipt 4 beestige flessen Onze wijnkenner schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week serveert hij wilde wijnverhalen en beestige flessen.
Culinair Culinair Amerikaanse wijnen: welke flessen verkiest kenner Dennis van den Buijs? Onze wijnkenner kiest niet democratisch of republikeins, wel voor Amerikaanse wijn. De meesten kennen Californische wijnen, maar wist jij dat er in elke Amerikaanse staat wijn wordt gemaakt?
Culinair Culinair Waarom het wijnglas halfleeg zal zijn in 2035 Klimaatverandering, stijgende prijzen en een groeiende bezorgdheid om onze gezondheid zetten de wijnwereld op zijn kop. De toekomst van de wijnindustrie was nog nooit zo precair als vandaag. Dus dringt de vraag zich op: wat schenken we in ons glas in 2035?
Culinair Culinair Wijnexpert Dennis van den Buijs tipt: ‘In deze regio maakten ze vroeger zielloze tafelwijn, nu zie je hier een heuse wijnrevolutie’ Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week signaleert onze wijnkenner enkele druivensoorten die lang miskend zijn geweest, maar tegenwoordig als ware diva’s in de spotlight staan.
Culinair Culinair Meer dan brunello en chianti: wijnkenner Dennis van den Buijs tipt minder bekende Toscaanse wijnen Onze wijnkenner schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week houdt hij een pleidooi voor minder bekende Toscaanse wijnen.