Culinair Culinair Roken als guilty pleasure: de 'low & slow'-barbecuetechniek Bij ons wordt vlees op de barbecue meestal snel gegrild op hoge temperatuur. In het zuiden van de VS doet men net het omgekeerde: heel traag op lage temperatuur, tot het vlees letterlijk van de botten valt. Ook Vlaanderen ontdekt nu de geneugten van low & slow.
Culinair Culinair Ardèche als wijnstreek: meer dan een kleine vermelding waard Veel Vlamingen gaan er met vakantie, Piet Huysentruyt heeft er zijn restaurant, maar wie kent er de wijnen van de Ardèche? Tijd om langs de domeinen te rijden en de kurk van de fles te trekken.
Restaurantreviews Restaurantreviews Van de tafel naar de kruk: zelfs toprestaurants maken plaats aan de toog Aan de toog zitten (of hangen), dat deed je vroeger alleen in cafés. Vandaag voorzien zelfs toprestaurants een plaats voor toogfanaten.
Culinair Culinair Waarom liefhebbers van Hermitagewijn maar beter geduldig zijn Het hele wijngebied is maar zo groot als één domein in Bordeaux. Maar kenners weten dat de wijnen van de Hermitage wereldtop zijn. Geen wonder dat er wachtlijsten voor bestaan.
Culinair Culinair Vegetarisch wordt gastronomisch: topchefs doen het met groenten Lange tijd speelden vis en vlees de hoofdrol in de gastronomie. Maar dat verandert. Vegetarisch eten breekt door in de toprestaurants. Wij zochten zes Vlaamse koks op voor wie groenten meer zijn dan garnituur.
Culinair Culinair Drinken als een Zwitser: bergwijnen van topdomeinen Nog nooit een Zwitserse wijn geproefd? Logisch, je vindt ze nauwelijks. 99% van de productie wordt door de Zwitsers zelf opgedronken. Wij trokken naar de Alpen, op zoek naar de drank die ze liever voor zichzelf houden.
Culinair Culinair Sprankelende feesten: deze uitzonderlijke flessen trekken elk feest op gang Van een gepersonaliseerde magnum tot een biocava van meesterkoks: deze bubbels geven jouw feest gegarandeerd dat sprankeltje meer.
Culinair Culinair De champagne van Spanje: cavahuis Gramona doet niet mee aan prijzenoorlog Belgen zijn de grootste cavadrinkers ter wereld. Maar in Spanje zelf groeit de onvrede omdat de grote producenten de markt bestoken met almaar lagere prijzen. Knack Weekend bezocht een historisch cavahuis dat zich weinig aantrekt van die heisa. Het verkoopt zijn cava al vijf generaties lang tegen de prijzen van Franse champagne.
Culinair Culinair Grand cru inconnu: op ontdekking door de wijngaarden van Bugey Wie heeft al gehoord van de wijnen van Bugey? In ons land vind je ze amper en zelfs in Frankrijk wordt over deze Franse wijnstreek nauwelijks gesproken. Wijnboeren zoeken naar manieren om kopers te lokken. "Het volstaat niet om goede wijn te maken, wij moeten er ook voor zorgen dat mensen het weten."
Culinair Culinair Harald Wohlfahrt, sterrenchef in het Duitse Zwarte Woud: 'Toch eet ik nog graag bratwurst' Vergeet de eeuwige schnitzel, Duitsland is gastronomisch een topbestemming geworden. Eén man heeft in die evolutie een hoofdrol gespeeld: Harald Wohlfahrt. Wij ontmoetten hem in zijn driesterrenrestaurant Schwarzwaldstube, in het hart van het Zwarte Woud.
Culinair Culinair Druiven plukken op de steilste hellingen van de Duitse Moezelvallei Voor een goede riesling moet je iets overhebben. De Duitse Moezelvallei is niet alleen een van de mooiste wijngebieden ter wereld, de wijnstokken staan er ook op de steilste hellingen. Wij overwonnen onze hoogtevrees en gingen de plukkers achterna.
Culinair Culinair Gouden grond: het wijngeheim van Chambolle-Musigny in Bourgondië In dit kleine oude dorp in Bourgondië doet niets vermoeden dat hier uitzonderlijke wijnen gemaakt worden: fijn, elegant en zacht als satijn. Waarom net hier? Wij gingen op zoek naar het geheim van Chambolle-Musigny in de Côte d'Or.
Culinair Culinair Muscadet: meer dan mosselwijn Zie jij muscadet ook als dat zurige, licht parelende wijntje dat vooral in het mosselseizoen geschonken wordt? Muscadet is meer dan dat.
Culinair Culinair Belgische wijnen en bubbels: hebben ze toekomst? Wijnen van bij ons zijn aan een opmars bezig. Knack Weekend maakte een kleine selectie.