Sprankelende feesten: deze uitzonderlijke flessen trekken elk feest op gang

© Getty Images/iStockphoto

Van een gepersonaliseerde magnum tot een biocava van meesterkoks: deze bubbels geven jouw feest gegarandeerd dat sprankeltje meer.

Champagne met Japans design

Voor de eindejaarsfeesten brengt de wereldberoemde champagne Dom Pérignon een gelimiteerde editie uit van het jaar 2009, zowel wit als rosé. De Japanse designer Tokujin Yoshioka transformeerde de fles en de box tot een artistiek object. Dom Pérignon heeft al vaker samengewerkt met bekende kunstenaars.

B.Brut

Lise Vandewalle en Nomi Penneman, een jong koppel uit Brugge, brengen een nieuw merk van schuimwijn op de markt: B.Brut. Ze hebben al een Luxemburgse schuimwijn, een Crémant de Bordeaux en een champagne in hun gamma (prijzen vanaf 11,90 euro). Een aantal horecazaken in Brugge geloofde meteen in B.Brut, zoals het tweesterrenrestaurant De Jonkman.

bbrut.com

Cadeau van Veuve Clicquot

Als eindejaarsgeschenk heeft Veuve Clicquot een designbox ontworpen met een fles en twee elegante champagneglazen. Een klassieker in een mooie verpakking.

Sprankelende feesten: deze uitzonderlijke flessen trekken elk feest op gang

Persoonlijke magnum

Tijdens de feestperiode biedt Moët & Chandon je de kans om een gepersonaliseerde magnum Moët Impérial te bestellen, inclusief een boodschap naar keuze, voor de prijs van 90 euro (exclusief levering). Bestellen kan via de Facebookpagina van Moët & Chandon Belgium of via www.moetmoment.be.

Rol met je bubbels!

Zo heet deze heerlijk verfrissende rosé schuimwijn van gamay, met een alcoholgehalte van slechts 10%: ideaal als feestaperitief. De 26-jarige Franse wijnmaakster France Gonzalvez maakte deze ‘pétillant naturel’ door de gisting van rosé te onderbreken en dan verder te zetten in de fles. Met rollende bubbels als resultaat.

Roule ta Bulle – 14,90 euro – divino.be

Sprankelende feesten: deze uitzonderlijke flessen trekken elk feest op gang

Bio-cava van meesterkoks

De Meesterkoks van België hebben, in samenwerking met het Spaanse wijnbedrijf Murviedro, deze cava ontwikkeld volgens de champagnemethode. Hij wordt gemaakt van biologische druiven (90% macabeo en 10% chardonnay) en werd niet aangezoet.

Luna de Murviedro – 9,99 euro – contact: sylvie.lantain@schenk.be

Feestelijk duo

Voor de feesten presenteert Divine Wines een witte en rosé crémant tegen een scherpe prijs. Het familiedomein Antech is sinds zes generaties gespecialiseerd in schuimwijn in de streek van Limoux in het Franse zuiden. Crémant wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne, hier worden ook dezelfde druiven gebruikt (chardonnay en pinot noir), aangevuld met chenin blanc en de lokale druif mauzac.

Antech, Crémant de Limoux, Frankrijk – 16,10 euro (wit) / 16,85 euro (rosé) – divinewines.be

Partner Content