Video: gezin bouwt serre rond zomerhuis om te overwinteren in Stockholm

09/03/16 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:26

In de winter kan het behoorlijk afkoelen in Stockholm. Om energie te besparen bouwde een koppel daarom een serre rond hun huis. Ze lieten zich inspireren door het Naturhus van architect Bengt Warne voor dit ingenieuze concept.

Video: gezin bouwt serre rond zomerhuis om te overwinteren in Stockholm

Natuurhuis in Stockholm © YouTube Kirsten Dirksen

Marie Granmar, Charles Sacilotto en hun zoontje wonen in een wel erg apart huis. In eerste instantie wilden ze een nieuw huis neerplanten in de buurt van Stockholm, maar omdat de grond schaars was, verbouwden ze een bestaand zomerhuisje. Dankzij de serre rond hun woonst worden ze niet beïnvloed door de buitentemperaturen en kunnen ze mediterraanse groenten en fruit kweken zoals tomaten, vijgen en komkommers.

Het huis is niet aangesloten op het rioolnetwerk, maar ook daar hebben ze iets op gevonden. De man des huizes is ingenieur van opleiding en bedacht een eigen systeem voor het afval van de wc's. Hij zorgt ervoor dat de uitwerpselen uiteindelijk compost worden dankzij een filtersysteem. Ontdek in de video hoe ze dit concreet aanpakken.

(LP)

Onze partners