Briefje Elizabeth aan William onder de hamer

LONDEN - Een briefje dat de Britse koningin Elizabeth schreef aan haar kleinzoon prins William gaat binnenkort onder de hamer. Elizabeth klom volgens veilinghuis RR Auction in de pen voor Kerstmis.

 

Activist opgepakt om beledigen Thaise koning

Activist opgepakt om beledigen Thaise koning

BANGKOK - De eerste arrestatie wegens het beledigen van de nieuwe Thaise koning Vajiralongkorn is al verricht. Een anti-junta-activist is zaterdag opgepakt, twee dagen nadat Vajiralongkorn formeel werd uitgeroepen tot koning.


Koningin Letizia bekijkt verschillende diëten

Koningin Letizia bekijkt verschillende diëten

ROME - De Spaanse koningin Letizia is in Rome meer te weten gekomen over allerhande eetgewoonten. De echtgenote van koning Felipe bekeek de fototentoonstelling 'What I Eat: Around The World In 80 Diets'.

Bernhard lobbyt bij Ecclestone voor Zandvoort

Bernhard lobbyt bij Ecclestone voor Zandvoort

WENEN - Bernhard van Oranje, de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, heeft het FIA-gala in Wenen aangegrepen om te lobbyen voor de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort. De prins knoopte een praatje aan met Bernie Ecclestone, de grote baas van de koningsklasse van de autosport. Bernhard is sinds begin dit jaar een van de eigenaren van het roemruchte circuit in de duinen van Zandvoort. Zijn doel is de Formule 1 terug te halen naar Nederland.


Máxima reikt Bernhard Cultuurfonds Prijs uit

Máxima reikt Bernhard Cultuurfonds Prijs uit

AMSTERDAM - Koningin Máxima heeft documentairemaker Heddy Honigmann vrijdagmiddag onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016. Dat deed ze tijdens een feestelijke ceremonie in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De koningin mocht de bijbehorende ketting om Honigmanns hals hangen.

Koninklijke treinreis in Roemenië

Koninklijke treinreis in Roemenië

SIBIU - De Roemeense kroonprinses Margarita heeft de afgelopen dagen samen met haar man prins Radu, zus prinses Maria en het Bulgaarse koningspaar koning Simeon II en koningin Margarita een reis gemaakt met de koninklijke trein. Dit ter herdenking van een zelfde rit die in 1934 werd gemaakt door de toenmalige Bulgaarse koning Boris III (vader van Simeon) en de Roemeense koning Carol II (grootvader van kroonprinses Margarita).


Oranjes weer bij uitreiking Prins Claus Prijs

Oranjes weer bij uitreiking Prins Claus Prijs

AMSTERDAM - De uitreiking van de Prins Claus Prijs wordt dit jaar weer door een groot deel van de koninklijke familie bijgewoond. Behalve koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn ook prinses Beatrix, prins Constantijn en zijn vrouw prinses Laurentien en prinses Mabel aanwezig. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekendgemaakt.

Mette-Marit zegt reis naar New York af

Mette-Marit zegt reis naar New York af

OSLO - Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen gaat volgende week niet met haar man kroonprins Haakon mee naar New York. De prinses heeft een lichte longontsteking en blijft op advies van haar arts thuis. Dat heeft het Noorse hof vrijdag bekendgemaakt.


Harry het haasje tijdens rugbywedstrijden

Harry het haasje tijdens rugbywedstrijden

LONDEN - Prins Harry is groot fan van rugby, maar dat kwam hem tijdens zijn schooltijd duur te staan. Harry was tijdens wedstrijdjes geregeld het haasje, vertelt hij in de documentaire Beyond The Tryline.


Luxemburg besluit feestjaar dynastie

Luxemburg besluit feestjaar dynastie

LUXEMBURG - Het Luxemburgse vorstenhuis besluit volgende week met een geluids- en lichtshow het feestjaar ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de dynastie Luxemburg-Nassau. Op de gevel van het groothertogelijk paleis worden foto's en afbeeldingen geprojecteerd die de historie vertellen van de Luxemburgse monarchie.Soestdijk toont koninklijke kaarten

Soestdijk toont koninklijke kaarten

BAARN - Paleis Soestdijk is in de wereld van een verzamelaar gedoken. Het resultaat is de expositie Afzender: Koninklijk Huis, die vanaf 9 december tot en met zondag 12 maart te bezoeken is.


Eerste openbare optreden nieuwe Thaise koning

Eerste openbare optreden nieuwe Thaise koning

BANGKOK - De nieuwe koning Vajiralongkorn van Thailand, heeft zijn eerste openbare optreden achter de rug. De vorst stond vrijdagmorgen in het koninklijk paleis in Bangkok tijdens een religieuze ceremonie stil bij de eerste vijftig dagen zonder zijn vader koning Bhumibol. Die stierf op 13 oktober op 88-jarige leeftijd.Prins Harry en Rihanna doen hiv-test

Prins Harry en Rihanna doen hiv-test

BRIDGETOWN - Prins Harry heeft donderdag op Wereld Aids Dag samen met zangeres Rihanna een hiv-test gedaan. Dat deden ze tijdens Harry's bezoek op Barbados op de twaalfde dag van zijn Caribische tour.


Máxima opent data-academie in Den Bosch

Máxima opent data-academie in Den Bosch

DEN BOSCH - Koningin Máxima is na de zogeheten uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde naar Den Bosch gesneld voor haar bezoek aan het voormalig klooster Mariënburg. Daar opende ze aan het einde van de middag de Jheronimus Academy of Data Science (JADS).
Houten bruiloft in Bhutan

Houten bruiloft in Bhutan

Een portret van Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en Jetsun Pema, het jongste vorstenpaar ...

Koninklijke etiquette

Koninklijke etiquette

Volgens de Franse schrijfster Colette hebben slechte tafelmanieren meer huwelijken ...


When Harry met Meghan

When Harry met Meghan

Harry riep de media op zijn nieuwe vriendin met rust te laten. Hiermee bevestigde ...