Aan tafel

01/01/09 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Knack Weekend

Aan tafel

Het eten in Berlijn is niet erg verfijnd, maar je krijgt er wel altijd... veel. Je kan kiezen uit de betere restaurants, een Kneipe of café voor eenvoudige maaltijden, een Ratskeller voor goede niet al te dure gelagen en een Konditorei voor tussendoortjes.

Het ontbijt wordt de hele dag door geserveerd, lunchen gebeurt meestal rond 12.00 en ook dineren doen de Berlijners redelijk vroeg, rond 18.00 uur. Een typisch Berlijns gerecht is de Berliner Schlachteplatte die bestaat uit gekookt varkensvlees, leverworst, varkensniertjes, aardappelen en zuurkool.

In vrijwel alle restaurants zijn de prijzen inclusief de bediening, maar vaak wordt er toch een fooi verwacht. In sommige kleinere cafés en bars zijn de prijzen exclusief bediening en dan is het gebruikelijk dat je fooi geeft. Het staat overigens altijd op de kaart vermeld of de prijzen inclusief of exclusief de kosten van de bediening zijn. In Berlijn geef je iemand de fooi in de hand.

Onze partners