Tips voor een artistiek weekendje Parijs tijdens de lente

04/03/15 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Eind maart, begin april voel je in Parijs de lente en valt er zoveel te ontdekken. Wie bovendien zijn kunstcollectie wil uitbreiden spreekt daar af waar je van de ene schitterende kunstbeurs naar de andere stapt. Het aanbod is bovendien heel ruim, van oudheid tot hedendaags en van peperduur tot betaalbaar.

Tips voor een artistiek weekendje Parijs tijdens de lente

Josef Hofer © .

Paris-Beaux-Arts is een gloednieuwe beurs in het Carrousel du Louvre (rue de Rivoli), met een tachtigtal deelnemers die zowel juwelen als antiek en vintagedesign presenteren, van 1 tot 5 april. www.parisbeauxarts.com. Dit wordt een jaarlijkse hedendaagse antiekbeurs als tegenhanger bedoeld voor de vermaarde Biennale des Antiquaires die prestigieuzer is, maar ietwat minder toegankelijk voor een ruim publiek.

Daarnaast zou ik ook een kijkje nemen in het Grand Palais waar je van 26 tot 29 maart terecht kunt voor Art Paris, een belevenis voor wie de vinger aan de pols wil houden inzake moderne en hedendaagse kunst en wil weten wat in de kunstmarkt momenteel en vogue is.

Maar er is ook het Salon du Dessin, Drawing Now, in Le Carreau du Temple waar ondermeer de Fondation Daniel en Florence Guerlain hun prijs uitreiken. Dit is een kleinere beurs die jaarlijks een ode brengt aan de tekenkunst die weer helemaal in de lift zit (www.salondudessin.com). (PSW)

Lees meer over:

Onze partners